Ni millioner i støtte til Fyn: Disse områder får boostet deres bredbånd

56 procent af de adresser, der får støtte, er boliger. 11 procent er sommerhuse. Foto: Simon Læssøe/Scanpix

Ni millioner i støtte til Fyn: Disse områder får boostet deres bredbånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100 millioner kroner fra Bredbåndspuljen skal hjælpe internetforbindelser landet over på vej. På Fyn støttes udvalgte husstande med knap ni millioner kroner.

688 fynske husstande kan se frem til en statslig håndsrækning, der skal sætte skub i internetforbindelsen. Af Bredbåndspuljens 100 millioner på landsplan går cirka ni millioner til Fyn, hvor især Korinth og Hundstrup er udset som steder, hvor der er brug for digital nødhjælp. Det skriver TV2 Fyn.

105 husstande i Korinth og Hundstrup får opgraderet deres internetforbindelser med et tilskud på i alt godt fire millioner kroner. Ved Render får 92 husstande støtte, og det glæder Flemming Knudsen, som har stået i spidsen for den lokale kamp for støtte.

- Det er fantastisk, at det er lykkedes, siger han til tv-stationen.

Også beboere i Assens, Odense, Faaborg-Midtfyn, Svendborg og Kerteminde Kommune får penge til at opgradere forbindelserne. De 688 adresser får mellem 2.430 og 39.436 kroner i tilskud til bedre bredbånd, som efter planen vil være opgraderet i løbet af 2018.

Se projekterne her

Herunder kan du se Energistyrelsens kort over de projekter, der har fået støtte til bedre bredbånd.

Bedre dækning til 4000 adresser

På landsplan får beboere på cirka 4000 adresser støtte til internetforbindelsen. 80 procent af dem ligger i landzonerne.

Den fynske energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) glæder sig over håndsrækningen fra puljen og understreger vigtigheden af en god internetforbindelse.

- Hurtigt bredbånd er vigtigt, hvis man skal fungere som familie. Det er meget svært at have børn, der eksempelvis er i gang med en ungdomsuddannelse, hvis der ikke er en ordentlig internetforbindelse, så de kan aflevere deres lektier, siger han og fortsætter:

- For slet ikke at tale om, hvis man skal drive en virksomhed i Danmarks landområder, så er det meget vanskeligt, hvis man ikke har en ordentlig forbindelse til bredbånd.

Der har indtil midten af september været mulighed for at søge Energistyrelsen om støtte fra Bredbåndspuljen, der er en del af regeringsudspillet "Vækst og udvikling i hele Danmark".

For at kunne søge måtte man maksimalt have en forbindelse med 10 mbit download og to mbit upload.

Projekterne inkluderer 2.200 boliger, 425 sommerhuse, 49 virksomheder samt 1254 adresser, der er registreret med mere end en adressetype. Det kan for eksempel både være som bolig og virksomhed.

Ni millioner i støtte til Fyn: Disse områder får boostet deres bredbånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce