Nettet strammes: Afgørende spor i stenkastersager

I august 2016 blev en betonflise formentligt stjålet fra en byggeplads ved Tarup Center smidt ned på motorvejen fra broen på Langesøvej og dræbte en tysk mor og invaliderede en tysk far for livet. Meget tyder på, at gerningsmanden til drabet og tre øvrige stenkast fra fynske motorvejsbroer skal findes i Odense-forstaden Tarup ud fra dna-profiler i en række hærværkssager fra samme område. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Nettet strammes: Afgørende spor i stenkastersager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vigtige dna-spor tyder på, at gerningsmanden eller -mændene til fire alvorlige stenkast fra motorvejsbroer, herunder drabet på en tysk kvinde, skal findes i Odense-forstaden Tarup.

Et sammenfald af dna-spor fra stenkast fra broer over Den Fynske Motorvej og en række hærværkssager peger i retning af, at gerningsmanden skal findes i Odense-forstaden Tarup.

- Vi kan konstatere, at der er dna-profiler på sten, tilfældige borgere i Tarup har fået kastet ind gennem deres vinduer, som stemmer overens med den dna-profil, der er fundet på en stor marksten fra stenkastet på motorvejen i september, siger Per Lydiksen Laursen, efterforskningsleder i sagerne om de alvorlige stenkast fra fynske motorvejsbroer.

Det er især fire stenkast, politiet mener er begået af den samme person, heraf det, som i august 2016 kostede en 33-årig tysk mor livet, mens hendes 36-årige mand blev svært kvæstet og gjort invalid for altid.

Vi kan konstatere, at der er dna-profiler på sten, tilfældige borgere i Tarup har fået kastet ind gennem deres vinduer, som stemmer overens med den dna-profil, der er fundet på en stor marksten fra stenkastet på motorvejen i september.
Per Lydiksen Laursen, efterforskningsleder

Dna-profil matcher

I Odense-forstaden Tarup har der siden juleaften for to år siden været en lang række tilfælde af hærværk, hvor mindre sten er kastet og brugt til at knuse vinduer hos helt tilfældige borgere. I tre hærværkstilfælde har Fyns Politi konstateret den samme dna-profil, som passer til en dna-profil fundet på en 40 kilo tung marksten. Den blev i september 2017 smidt ned på motorvejen fra en bro på Spedsbjergvej.

En snustobaksdåse fundet efter stenkastet i september ved motorvejsbroen på Spedsbjergvej har også en dna-profil, men den passer ikke til hærværksepisoderne i Tarup, men bekræfter politiets efterforskere i, at der kan være to gerningsmænd. Samme slags snustobak kan købes i blandt andet Tarup Center.

Dertil er politiet så godt som sikre på, at den betonsten, som blev brugt ved drabet på den tyske kvinde, stammer fra en byggeplads ved Tarup Center.

- Vi mener, vi skal finde gerningsmanden i Tarup eller Næsby, siger Per Lydiksen Laursen.

Nettet strammes: Afgørende spor i stenkastersager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce