Nationale læsetest klar til elever


Nationale læsetest klar til elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løseprøverne til fire klassetrin er nu klar til at blive afprøvet. Det sker i form af et pilotprojekt på 100 skoler som et led i de omstridte nationale test.

Eleverne fra 2., 4., 6. og 8. klasse på 100 skoler skal fra på mandag forsøge sig med de forsinkede nationale test.

Læseprøverne for de fire klassetrin er nemlig blevet afprøvet af 700 elever, og den faglige vurdering er, at de fungerer.

Derfor skal eleverne fra de 100 skoler forsøge sig med testen som et led i et pilotprojekt, der skal samle erfaringer, inden de nationale test efter planen indføres overalt i landet og bliver obligatoriske fra foråret 2010.

De nationale test skal blandt andet sørge for, at eleverne får spørgsmål, der helt nøjagtigt passer til elevens niveau. Derfor er læseprøverne også kørt igennem en såkaldt Rasch-analyse, som skal sikre, at kun opgaver med en helt præcis sværhedsgrad slipper med ud i de færdige test.

Opgaverne er desuden blevet gennemgået og godkendt af Skolestyrelsens og leverandøren Cowis eksperter. Dog viser analysen, at der stadig mangler nogle opgaver til de dygtigste elever. Derfor anbefaler Skolestyrelsen for en sikkerheds skyld skolerne at afslutte pilottestene efter 45 minutter, så de dygtigste elever ikke kommer til at sidde for længe over testene.

Inden testen tages i brug i 2010, skal Cowi sørge for, at der er tilstrækkeligt mange opgaver på alle hylder.

De nationale test er blevet udskudt flere gange efter problemer, blandt andet med uhensigtsmæssige fejl og elektroniske nedbrud.

Nationale læsetest klar til elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce