Dykkere har fundet en sav i Køge Bugt nær den rute, hvor den drabssigtede Peter Madsens ubåd menes at have sejlet.

Saven undersøges nu af politiets teknikere for at se, om den kan være blevet brugt til at partere liget af den svenske journalist Kim Wall, oplyser drabschef og vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi.

- Saven bliver nu undersøgt af vores kriminalteknikere for at vurdere, om der er tale om den sav, som politiet har ledt efter i forbindelse med ubådssagen, siger Jens Møller Jensen.

Ubådsejeren Peter Madsen er sigtet for at have dræbt journalisten, da hun var på reportagetur i hans ubåd. Han er også sigtet for at have parteret hendes lig og skaffet sig af med det i vandet.

Obduktionen af Kim Wall viser, at hun er blevet parteret med en sav, selv om Peter Madsens forklaring indtil videre har været, at liget var intakt, da han skilte sig af med det.

Politiet har ledt efter en orange sav, fordi et vidne mener at have set Peter Madsen med sådan et stykke værktøj.

Saven er ikke blevet fundet ved politiets undersøgelse af vraget af ubåden, som Peter Madsen sænkede, inden han blev anholdt 11. august.

21. august blev Kim Walls torso, altså kroppen uden hoved, arme og ben, fundet i vandet. I sidste uge blev hendes hoved og ben samt hendes tøj fundet af dykkere i Køge Bugt.

Det er endnu ikke fastslået, hvordan Kim Wall døde. Efter sidste uges fund af ligdele foregår der for øjeblikket en fornyet obduktion, der kan fastslå dødsårsagen.

Peter Madsen har forklaret, at kvinden døde ved en ulykke, fordi hun fik en tung luge i hovedet, men de foreløbige undersøgelser af hendes fundne kranie har ikke vist tegn på slag eller vold mod hovedet.

Politiet leder fortsat efter Kim Walls arme. Derfor dykkes der fortsat i Køge Bugt.

Mere om emnet

Se alle
Peter Madsen kræves idømt fængsel på livstid

Peter Madsen kræves idømt fængsel på livstid

Advokat: Anklageskrift mod Peter Madsen skyder over målet

Fængsel på livstid kræver dom for mere end et drab