Når regnen bare siler ned...


Når regnen bare siler ned...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Janne Mulvad Jeppesen

jmu@fyens.dk

...som den jo gør og har gjort meget i denne sommer, er det helt legalt at bure sig inde med en god film i videomaskinen. Det vil sige, for de fleste er filmen nok på dvd.

I firserne og halvfemserne var videoen fast inventar i parcelhuset hos enhver familie med respekt for sig selv. I de tidlige firsere var den så hip, at Jens Brixtofte skrev en sang om videomanen, der gloede video konstant. Sangen vandt Melodi Grand Prix - meget var muligt i firserne!

Men om få år vil videomaskinen og de tilhørende vhs-bånd være et historisk relikvie på linje med vinylpladen, kassettebåndet og den elektriske skrivemaskine.

Jens Brixtofte og andre videomaner skal nu ikke opgive ævred og begynde at samle på frimærker eller gå lange ture i skoven. Videoens nedtur skyldes naturligvis den lille, skinnende dvd-skives succesrige indmarch på markedet.

Dvd'en kom til Danmark i 1999, og salget er steget støt siden. Fra i år ser det ud til, at den virkelig begynder at skubbe videoen væk fra hylderne - med forventning om 450.000 solgte dvd-afspillere. I 2003 blev der solgt 180.000 videomaskiner, men prognoserne tyder på, at der i år kun bliver langet 70.000 over diskene.

Hos Blockbuster er 80 procent af filmene på dvd, og udlejningskæden regner med, at der om to år kun vil være børnefilm på video. Det er nemlig videoen på børneværelset, der udskiftes til sidst.

Når regnen bare siler ned...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce