Når forældre dræber: Et overblik over de seneste års drabssager


Når forældre dræber: Et overblik over de seneste års drabssager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag blev to børn på seks og otte år fundet dræbt på deres bopæl i Stenstrup på Fyn. Det er politiets opfattelse, at deres far slog dem ihjel, hvorefter han begik selvmord. Det er ikke mere end et par uger siden, en forælder sidst dræbte sine børn. Her et overblik over nogle af de seneste års sager.

19. marts 2018
Blomster og mindelys. Foto: Frank Cilius/Scanpix 2018

En 35-mand dræber ifølge Sydøstjyllands Politi sin treårige datter og femårige søn i sin lejlighed i Kolding. Han tager herefter sit eget liv.

9. januar 2017

En 45-årig mand slår ifølge Østjyllands Politi sin 42-årige kone, sine sønner på 3 og 11 og døtre på 6 og 16 ihjel i et parcelhus i Amstrup Bakker. Han tager herefter sit eget liv.

30. oktober 2016

En 27-årig kvinde og hendes to døtre bliver fundet døde i en fryser i en lejlighed i Aabenraa. Kvindens mand, og far til børnene, er efterlyst internationalt og mistænkt for at have kvalt sin kone og børn.

3. august 2016

En 51-årig mand kvæler sin otteårige datter i deres hjem i Korup. Han ringer og fortæller det til pigens mor og forsøger efterfølgende at tage sit eget liv. Han afsoner en dom på 14 år for drabet.

Retten lægger i sin dom blandt andet vægt på, at drabet var langtrukket og til dels planlagt, og at han havde forsøgt at sende billeder af den døde datter til hendes mor.

15. juni 2016

En 27-årig kvinde i Vendsyssel dolker sin niårige datter, mens faren er ude og lufte hund. Han finder datteren hårdt såret og bringer hende på hospitalet, hvor hun dør af sine kvæstelser.

Moren nægter sig i første omgang skyldig, men erkender senere. Retspsykiatriske eksperter fastslår i retten, at hun var sindsyg i gerningsøjeblikket, og hun er nu anbragt på en psykiatrisk institution på ubestemt tid.

11. juni 2016

En halvandet år gammel dreng findes død i sin fars lejlighed i Albertslund af sin mor. Drengens far, som moren er skilt fra, er mistænkt for at have dræbt drengen. Faderen bliver samme dag fundet død efter at være blevet ramt af et tog.

10. december 2015

En 26-årig kvinde kvæler sin fireårige søn med en pude i deres hjem i Aarhus. Efterfølgende tager hun et tog mod København men står af i Odense, hvor hun melder sig selv ved det lokale politi. Hun bliver efterfølgende dømt for drabet og bliver anbragt på en psykiatrisk institution på ubestemt tid.

Når forældre dræber: Et overblik over de seneste års drabssager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce