Når Søren Pind marcherer frem

Den nye udviklingsminister Søren Pind udveksler gaver med sin forgænger, Ulla Tørnæs, ved overdragelsen i ministeriet tirsdag efter den store regeringsrokade.
Foto: Finn Frandsen/POLFOTO

Når Søren Pind marcherer frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var store smil på Amalienborg Slotsplads, da statsministeren præsenterede sin nye regering. Men præsentationen fik en uventet helt.

Venstres ungdomspolitikere var kommet for at se en anden, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede sin nye regering ved Amalienborg.

- Når Søren Pind marcherer frem, så er han ikke til at stoppe, lød de sporadiske og dog markante hyldestsange, allerede inden de nye ministre kom ud fra Riddersalen, hvor de alle havde hilst på dronningen.

Den nyudnævnt udviklingsminister, Søren Pind (V), havde da også svært at holde et skævt smil tilbage, da regeringschefen argumenterede, at regeringen har brug for nogle "skarpe og markante" holdninger på posten.

Lars Løkke Rasmussen fortalte, at han har valgt et hold med kvaliteter på alle poster.

- Det er en kold tid. Det tager tid at tø op og skabe vækst og økonomisk fremdrift igen. Derfor har vi sat et nyt hold, der matcher de nye tider, sagde statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen har ellers tidligere sagt, at der ikke ville blive tale om at ændre på en perfekt regering.

- Der er ikke sket andet end, at rokader annoncerer man, når man gennemfører dem, og ikke mens man planlægger dem, forsvarede han sig.

Ud over talrige pressefolk talte menneskemængden ved Amalienborg både turister og københavnere, der havde fundet vej med deres kameraer.

Statsministeren præsenterede dem for 7 helt nye ministre og 19 i alt. Dermed har Danmark nu 10 mandlige og 9 kvindelige ministre. Blandt andet har vi fået landets første kvindelige udenrigsminister og forsvarsminister.

Når Søren Pind marcherer frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce