Fuglelivet ved Fyns Hoved lader til at være sluppet nådigt fra den olieforurening, der menes at stamme fra containerskibet Victoria .Det vurderer vildtkonsulent Lars Erlandsen Bruun fra Naturstyrelsen Fyn, efter at tre fugle blev skudt onsdag.

Først på ugen opstod der bekymring om, at fuglelivet ved Fyns Hoved kunne være hårdt ramt af en olieforurening, der menes at stamme fra containerskibet Victoria, der fredag stødte på grund ud for Fyns Hoved.

Efter en inspektion ved Fyns Hoved tirsdag fik to ornitologer øje på omkring hundrede fugle, der så ud til at være smurt ind i olie. Ornitologen Eske Morthensen slog fast, at han aldrig havde oplevet noget lignende.

Men ifølge vildtkonsulent Lars Erlandsen Bruun fra Naturstyrelsen Fyn er situationen muligvis ikke så alvorlig som før antaget. Sådan var i hvert fald melding, efter at Fyns Hoved nok en gang var blevet besøgt af fagfolk onsdag.

- Jeg vil mene, at vi er sluppet meget nådigt igennem den her situation. Især når man tænker på, hvor mange fugle, som der er i området deroppe.

Onsdag er der blevet spotte omkring 20 fugle, der ser ud til at have fået deres fjerdragt fedtet ind i olie. Tre af disse fugle blev skudt af jægere.

Et øjebliksbillede

Lars Erlandsen Bruun gør dog opmærksom på, at onsdagens iagttagelser er et øjebliksbillede på situationen.

- Selv om fuglene er ramt af olie, kan de fortsat flytte sig. De er meget mobile. Så vi fortsætter med at holde øje med situationen deroppe, siger han.

Det er både Naturstyrelsens medarbejdere, jægere og ornitologer, der holder øje med udviklingen på Fyns Hoved.

Ifølge Lars Erlandsen Bruun er det fløjlsænder, sortænder, edderfugle og skalleslugere, der er ramte af olien.

Det er alvorlig for fugle at få olie på deres fjer. Fedtet på fjerdragten opløses, og fuglene kan ikke holde sig varme og vil på sigt dø og kulde og eller sult.

Finder man olieramte fugle, skal man kontakte Naturstyrelsen.

  • Schmidt_Sander_(2015)_001

    Af:

    Som nyhedschef er det mit job at igangsætte og prioritere de historier, som vi bringer på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. En sjælden gang imellem får jeg også tid til at komme lidt til tasterne. Jeg er uddannet som journalist i 2000 og har arbejdet som lokal- og nyhedsjournalist frem til foråret 2015, hvor jeg blev nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende. 1. september 2016 tiltrådte jeg jobbet som nyhedschef sammen med to andre kolleger i huset.

Mere om emnet

Se alle
1
Se video: Det grundstødte skib Victoria bugseres til Lindø

Se video: Det grundstødte skib Victoria bugseres til Lindø

Hvem skal betale? Myndigheder på bevisjagt efter grundstødning

Hvem skal betale? Myndigheder på bevisjagt efter grundstødning

4
Grundstødt skib: Over 100 fugle ramt af olieforurening

Grundstødt skib: Over 100 fugle ramt af olieforurening