Myndigheder overhørte advarsler om babydød


Myndigheder overhørte advarsler om babydød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landets læger blev ikke i tide advaret om konsekvenserne ved at give lykkepiller til gravide.

I omkring et år kendte Lægemiddelstyrelsen til, at gravide på lykkepiller risikerede døde børn, misdannelser eller andre alvorlige bivirkninger.

Det skriver Ekstra Bladet.

Alligevel blev landets læger ikke advaret og fortsatte derfor uden forbehold med at skrive lykkepillerne ud til gravide.

Det undrer professor Ebba Holme Hansen, der stod bag undersøgelsen fra juni 2010, som konkluderede, at der herhjemme havde været over 48 indberetninger om alvorlige bivirkninger herunder misdannelser, fosterdød og to tilfælde af dødsfald hos spædbørn.

Men lægemiddelstyrelsen foretog sig intet. Først i marts måned i år nåede budskabet om de danske dødsfald og alvorlige bivirkninger ud til landets læger, og der var tallet steget til samlet 51 indberetninger.

Herunder var 12 tilfælde af abort og fosterdød samt fire dødsfald hos spædbørn.

- Lægemiddelstyrelsen har vidst, at der var kommet de her rapporter i sommeren 2010. Men de har åbenbart ikke ment, at det var alvorligt nok til at reagere, siger Ebba Holme Hansen til Ekstra Bladet.

- Derfor kom der ingen ændringer på produkternes indlægssedler og på medicin.dk, som lægerne bruger. Det er kritisabelt, siger Ebba Holme Hansen.

De 51 nuværende indberetninger om alvorlige bivirkninger er tilmed lavt sat, vurderer hun.

Dødsfald og alvorlige bivirkninger ved lykkepiller til gravide har ikke været kommunikeret hurtigt nok til lægerne.

Det erkender professor Court Pedersen, der er ansvarshavende redaktør på lægernes primære opslagsværk i forhold til medicin og bivirkninger.

- Dødsfaldene har vi først hørt om for få måneder siden. Derefter er det måske gået for langsomt. Men de nye opdateringer kommer en af dagene, siger han til Ekstra Bladet.

Myndigheder overhørte advarsler om babydød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce