Mylenberg: Det er helt min egen beslutning at forlade Jysk Fynske Medier

- Jeg har selv været med til at definere, at jeg blev overflødig, siger Troels Mylenberg om sin afgang fra Jysk Fynske Medier. Arkivfoto: Michael Bager

Mylenberg: Det er helt min egen beslutning at forlade Jysk Fynske Medier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Avisen har bedt chefredaktør og udviklingsdirektør i Jysk Fynske Medier, Troels Mylenberg, uddybe, hvorfor han har valgt at forlade mediekoncernen ved årsskiftet.

Havde du set det her komme?

- På ingen måde. Det er først i løbet af den sidste måneds tid i forbindelsen med budgettet for næste år, at det er blevet mere og mere klart, at mine ambitioner om redaktionel udvikling ikke er mulige at gennemføre med det pres, vi er under lige nu. Jeg ville ikke få mulighed for at udfylde den rolle, jeg så mig selv i, og på den måde har jeg selv været med til at definere, at jeg er overflødig.

Hvad skal du lave nu?

- Det er ikke afgjort. Jeg vil bruge lidt tid på at tænke mig godt om, men i den udstrækning nogen stadig vil gøre brug af mig, vil jeg gerne fortsætte som kommentator på tv, og jeg vil jo også fortsat skrive i Jysk Fynske Mediers dagblade, ligesom jeg får nogle rådgiver-opgaver i forhold til både bestyrelse og direktion i mediekoncernen. I mit arbejdsliv har jeg faktisk vekslet meget mellem at have lederstillinger og ikke-lederstillinger, og nu tænker jeg, at det vil være godt at komme lidt tættere på det journalistiske arbejde og giver lederjobbet en pause, men det er ikke sådan, at jeg løber skrigende væk fra et lederjob.

Du har haft mange forskellige arbejdsgivere gennem tiden, er du en rastløs sjæl?

- Det synes jeg ikke, man kan sige. Jeg har været hos Fynske Medier, der siden blev til Jysk Fynske Medier, i otte år, og det er den arbejdsplads, jeg været længst tid på. Det har været en dejlig tid, hvor jeg har fået lov at være med til at løse en masse spændende opgaver. Så jeg betragter det ikke som et udtryk for rastløshed, at jeg nu stopper, det er bare konsekvensen af den måde, tingene har udviklet sig. 

Nu vil din afgang sikkert blive udlagt på mange måder i medieverdenen, hvor du er et kendt ansigt. Hvis nogen udefra udlægger det, som at du har tabt en magtkamp, hvad vil du så sige til det?

Det er en forkert måde at udlægge det på, synes jeg. I alle de år, jeg har været i koncernen, har jeg kæmpet en kamp for det redaktionelle og den redaktionelle udvikling, og det holdes jo i en mediekoncern altid op mod den kommercielle del, som skal få hele virksomheden til at hænge sammen. Det er ingen kamp med vindere og tabere, heller ikke en magtkamp, jeg har været en del af. Jeg må bare konstatere, at de tanker, jeg har haft om, hvad jeg skulle i mit job som udviklingsdirektør, dem er der ikke mulighed for at føre ud i livet, og så har jeg taget konsekvensen af det og stopper her. Det er ikke sådan, at jeg går i vrede, eller vi skilles som uvenner. Det er bare sådan, det er.

 

Mylenberg: Det er helt min egen beslutning at forlade Jysk Fynske Medier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce