Muslimske dødstrusler mod aktiv debattør

Masoum Moradi, socialrådgiver i Svendborg, debattør i blandt andet Fyens Stiftstidende. arkivfoto: anders brohus

Muslimske dødstrusler mod aktiv debattør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TRUSSEL: En dansk iraners kronikker i Fyens Stiftstidende har gjort ham til offer for dødstrusler

Masoum Moradi fra Svendborg er blevet truet på livet i et anonymt brev, han modtog i fredags.

Moradi er fra Iran, og han er en kendt debattør og læserbrevsskribent i blandt andet Fyens Stiftstidende. Moradi meldte omgående truslerne til politiet i Svendborg.

- Jeg er ikke bange for dem, der truer mig. De prøver at skræmme mig til at holde mine meninger for mig selv. Det skal de ikke have held med, siger Masoum Moradi, der ikke ønsker at oplyse, hvordan truslerne præcist lyder.

Moradi oplyser, at han har taget sine forholdsregler, uden at han dog vil sige, hvad de går ud på.

Trusselsbrevet er maskinskrevet og formuleret på arabisk. Der er i brevet blandt andet kommentarer til Moradis to seneste kronikker, som blev bragt i Fyens Stiftstidende den 6. og 7. oktober. Ibrevet bliver han blandt andet beskyldt for at være zionisternes og korsfæsternes pennefører, og derfor fortjener han døden.

Med pen og ikke sværd

Brevet er anonymt, men er ifølge Moradi tilsyneladende forfattet i fællesskab af flere herboende arabisktalende borgere, som læser Fyens Stiftstidende.

- Det tyder på, at det er fundamentalister, men de er så velintegrerede i det danske samfund, at de læser Fyens Stiftstidende, siger han.

- Da brevet er anonymt, kan jeg ikke svare, men jeg vil gerne sige til dem, at jeg er ikke zionist. Jeg er ikke korsridder. Jeg er en moderat muslim, der har arvet min religion fra mine forfædre. Jeg ønsker en diskussion om, hvorledes min religion kan indpasses i det nutidige samfund, som er baseret på menneskerettigheder.

Moradi fastslår, at han vil vogte sin ret til at ytre sig frit:

- Der er en skarp grænse for, hvad man kan tillade sig at diskutere om islam. Den grænse vil jeg gerne flytte.

- Er folk uenige, må de enten undlade at læse mine artikler eller argumentere for deres holdning. Med pen i stedet for sværd, siger han.

Muslimske dødstrusler mod aktiv debattør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce