27-årige Inaam Nabil bruger tøj og mode til at fortælle omverdenen, hvem hun er.

Hvorfor går du op i, hvordan du går klædt?

- Jeg er optaget af, hvilket signal jeg sender. Det tøj, jeg har på, siger noget om, hvem jeg er. Det er en del af min identitet. Jeg gør mig overvejeler om, hvordan jeg møder folk, og her spiller tøjet en rolle. Og så er tøj og mode jo sjovt at lege med.

Hvilket signal vil du gerne sende?

- Jeg vil gerne signalere, at jeg er en pæn og ordentlig kvinde i harmoni. Det gør jeg med mit valg af farver. Jeg vil gerne være stilren, og når andre møder mig, vil jeg gerne vise ro og åbenhed. Det forsøger jeg blandt andet at vise gennem mit tøjvalg.

Fakta

Inaam Nabil.27 år.

Praktiserende muslim.

Uddannet journalist fra Syddansk Universitet.

Født og opvokset i Odense. Bor i dag i København.

Er der begrænsinger i forhold til tøjvalg og mode, når man er muslimsk kvinde som dig, der går med tørklæde?

- Som muslimsk kvinde handler det om, hvor meget hud man viser. Jeg går med ikke med short og T-shirts. Og jeg går ikke med stramme jeans uden at have en lang kjole på, som kan dække nogle af mine former. Jeg ser det ikke som en begrænsning, tværtimod kan det åbne muligheder for andre og nye tøjkombinationer.

Oplever du, at mode og tøj er noget, som danske muslimske kvinder går højere op i i dag end tidligere?

- Jeg ved ikke, om de går mere op i det end tidligere, interessen har altid eksisteret, men det er blevet mere synligt i takt med, at modehuse og tøjproducenter er begyndt at bruge muslimske kvinder i reklamer. Så det er kommet mere op til overfladen. Og de sociale medier har virkelig sat skub i det, så man i dag har fået langt mere øje på de modebevidste muslimske kvinder. Det er kort sagt blevet nemmere at være modebevidst, kvinde og muslim på samme tid.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
48
Muslimsk mode: Vollsmose-kvinde står bag cool tørklæde-mode

Muslimsk mode: Vollsmose-kvinde står bag cool tørklæde-mode

1
Muslimske kvinder vil have modetøj

Muslimske kvinder vil have modetøj