Mr. JV tager over: Peter Orry chef for landets næststørste mediekoncern

Fra søndag er Peter Orry alene på posten som ansvarshavende chefredaktør i Jysk Fynske Medier. Foto: Christer Holte

Mr. JV tager over: Peter Orry chef for landets næststørste mediekoncern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter Orry er fra søndag ene ansvarshavende chefredaktør for Jysk Fynske Medier - og dermed øverste journalistiske chef for Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Esbjerg-drengen med en fortid som ishockey-reporter og en stor interesse for jagt bliver chef for landets næststørste mediekoncern.

Basen er fast i Esbjerg, og det vil den også være fra i dag, hvor Peter Orry bliver ene øverste mand på posten som ansvarshavende chefredaktør for Fyens Stiftstidende - og for resten af landets næststørste mediekoncern med 13 dagblade, 57 ugeaviser, radiostationer og en lang række nyhedssites i et område, som når ud til 1,5 millioner indbyggere.

56-årige Peter Orry regnes om nogen som firmaets og avisens mand i den by, han kommer fra, nemlig Esbjerg. Det er der, han bor, lever sit familieliv og går på jagt ikke mindst.

Da han tilbage i 2010 blev udnævnt som ansvarshavende chefredaktør for Syddanske Medier og afløste Mikael Kamber havde den dengang 49-årige journalist arbejdet på Jydske Vestkysten i et kvart århundrede. "Mr. JV" som avisen selv skrev i et portræt af Orry i den anledning.

Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole, og det er egentlig den eneste gang i sit studie/arbejdsliv, han ikke har været stationeret i udgivelsesområdet hos Jydske Vestkysten, da journalistuddannelsen jo ligger i Århus. Praktikdelen blev dog overstået hos JV, på Haderslev-redaktionen, og efter endt uddannelse i Smilets By var han tilbage på Vestkysten, hvor han har været i en række stillinger fra reporter og redaktør for sporten, til nyhedsredaktør og endelig chefredaktør.

I dag syv år senere har han fortsat sin base både jobmæssigt og familiemæssigt i området, hvor han bor i Andrup - seks kilometer fra Jydske Vestkystens hovedsæde i Esbjerg - med hustruen Anne, sønnen Frederik og datteren Sofie.

Hidtil har Peter Orry delt titlen som ansvarshavende chefredaktør i Jysk Fynske Medier med Troels Mylenberg, men fremover er det altså kun på Orrys kontor i Esbjerg, hvor der står ansv. chefredaktør på døren. Troels Mylenberg får base i Odense og får fortsat titel af chefredaktør og kan tilføje redaktionel udviklingsdirektør til visitkortet i Jysk Fynske Medier.

Den koncern blev Fynske Medier med Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis bl.a. del af ved fusionen med Jyske Medier og Syddanske Medier i 2015. Med dagens rokade i direktionen har Fyens Stiftstidende - Danmarks tredjeældste dagblad - for første gang siden starten i 1772 en ansvarshavende chefredaktør, som ikke har kontor i bladhuset.

Mens Mylenberg bliver udviklingsdirektør, skal Orry i "rollen som øverste chefredaktør sikre, at selvbestemmelsen i de enkelte titler består, samt at vores fælles JFM-enheder fungerer stærkt sammen med de enkelte lokale enheder", lyder det fra direktionen i Jysk Fynske Medier om beslutningen.

Fakta
Peter Orry, 56 år.Ansvarshavende chefredaktør for Jysk Fynske Medier 1. oktober 2017.

Uddannet journalist fra Danmark Journalisthøjskole i 1985.

I praktik på Jydske Vestkystens lokalredaktion i Haderslev.

Job hos JV efter uddannelsen med en række positioner undervejs.

Har bl.a. arbejdet som sportsreporter, sportsredaktør, nyhedsredaktør og chefredaktør i 2010.

Har en master i redaktionel ledelse fra SDU.

Bor i Andrup uden for Esbjerg med hustruen Anne, som han har datteren Sofie og sønnen Frederik med.

Mr. JV tager over: Peter Orry chef for landets næststørste mediekoncern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce