Peter Orry er fra søndag ene ansvarshavende chefredaktør for Jysk Fynske Medier - og dermed øverste journalistiske chef for Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Esbjerg-drengen med en fortid som ishockey-reporter og en stor interesse for jagt bliver chef for landets næststørste mediekoncern.

Basen er fast i Esbjerg, og det vil den også være fra i dag, hvor Peter Orry bliver ene øverste mand på posten som ansvarshavende chefredaktør for Fyens Stiftstidende - og for resten af landets næststørste mediekoncern med 13 dagblade, 57 ugeaviser, radiostationer og en lang række nyhedssites i et område, som når ud til 1,5 millioner indbyggere.

56-årige Peter Orry regnes om nogen som firmaets og avisens mand i den by, han kommer fra, nemlig Esbjerg. Det er der, han bor, lever sit familieliv og går på jagt ikke mindst.

Peter Orry, 56 år.Ansvarshavende chefredaktør for Jysk Fynske Medier 1. oktober 2017.

Uddannet journalist fra Danmark Journalisthøjskole i 1985.

I praktik på Jydske Vestkystens lokalredaktion i Haderslev.

Job hos JV efter uddannelsen med en række positioner undervejs.

Har bl.a. arbejdet som sportsreporter, sportsredaktør, nyhedsredaktør og chefredaktør i 2010.

Har en master i redaktionel ledelse fra SDU.

Bor i Andrup uden for Esbjerg med hustruen Anne, som han har datteren Sofie og sønnen Frederik med.

Da han tilbage i 2010 blev udnævnt som ansvarshavende chefredaktør for Syddanske Medier og afløste Mikael Kamber havde den dengang 49-årige journalist arbejdet på Jydske Vestkysten i et kvart århundrede. "Mr. JV" som avisen selv skrev i et portræt af Orry i den anledning.

Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole, og det er egentlig den eneste gang i sit studie/arbejdsliv, han ikke har været stationeret i udgivelsesområdet hos Jydske Vestkysten, da journalistuddannelsen jo ligger i Århus. Praktikdelen blev dog overstået hos JV, på Haderslev-redaktionen, og efter endt uddannelse i Smilets By var han tilbage på Vestkysten, hvor han har været i en række stillinger fra reporter og redaktør for sporten, til nyhedsredaktør og endelig chefredaktør.

I dag syv år senere har han fortsat sin base både jobmæssigt og familiemæssigt i området, hvor han bor i Andrup - seks kilometer fra Jydske Vestkystens hovedsæde i Esbjerg - med hustruen Anne, sønnen Frederik og datteren Sofie.

Hidtil har Peter Orry delt titlen som ansvarshavende chefredaktør i Jysk Fynske Medier med Troels Mylenberg, men fremover er det altså kun på Orrys kontor i Esbjerg, hvor der står ansv. chefredaktør på døren. Troels Mylenberg får base i Odense og får fortsat titel af chefredaktør og kan tilføje redaktionel udviklingsdirektør til visitkortet i Jysk Fynske Medier.

Den koncern blev Fynske Medier med Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis bl.a. del af ved fusionen med Jyske Medier og Syddanske Medier i 2015. Med dagens rokade i direktionen har Fyens Stiftstidende - Danmarks tredjeældste dagblad - for første gang siden starten i 1772 en ansvarshavende chefredaktør, som ikke har kontor i bladhuset.

Mens Mylenberg bliver udviklingsdirektør, skal Orry i "rollen som øverste chefredaktør sikre, at selvbestemmelsen i de enkelte titler består, samt at vores fælles JFM-enheder fungerer stærkt sammen med de enkelte lokale enheder", lyder det fra direktionen i Jysk Fynske Medier om beslutningen.

  • Byline_

    Af: