Motions- og Ernæringsråd nedlægges


Motions- og Ernæringsråd nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye sundhedslov baner vejen for et nyt nationalt forebyggelsesråd. Det betyder, at Motions- og Ernæringsrådet, der har fungeret siden 1992, må lukke.

Fra i morgen vil det uafhængige ekspertråd udi sundhedsspørgsmål, Motions- og Ernæringsrådet, blive nedlagt. Den nye sundhedslov, der blev vedtaget d. 17. juni, fælder nemlig det gamle råd for at bygge et nyt og mere debatskabende nationalt forebyggelsesråd op.

I et orienteringsbrev takker afgående formand og forskningschef på Statens Institut for Folkesundhed, Morten Grønbæk, af med ordene:

- Det har været en stor glæde at være med i arbejdet, og i rådet var vi meget taknemmelige for den store opbakning fra mange sider i høringsfasen forud for nedlæggelsen. Desværre var vores argumenter ikke tilstrækkelige (...) Vi ser nu frem til spændende udspil fra dette nye råd og glæder os til at følge - og fra hver vores professionelle plads deltage i - de debatter, der måtte blive rejst de kommende år, lyder det.

Ekspertpanelet har eksisteret som ernæringsråd siden 1992. Efter valget i 2005 skulle rådet også beskæftige sig med motion og fysisk aktivitet. Rådet har gennem tiden udgivet en lang række rapporter, ligesom de otte kostråd, der ligger til grund for de danske myndigheders ernæringsanbefalinger, er vokset ud af rådet.

Motions- og Ernæringsråd nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce