Moster Skrap afløser Kaptajn Haddock

Den Konservative formand Lene Espersen får nyt ministerium, der skal kæde Danmark sammen med udlandet.
Foto: John Fredy

Moster Skrap afløser Kaptajn Haddock

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lene Espersen betegner sig selv som en "skrap moster", der som ny udenrigsminister efter partifællen Per Stig bliver ene kvinde blandt sine 26 kolleger i EU.

Det er Moster Skrap, der afløser Kaptajn Haddock, når den konservative partiformand og nyudnævnte udenrigsminister Lene Espersen overtager partifællen Per Stig Møllers gamle kontor på Asiatisk Plads i København.

Det er nemlig både en kontant dame, der indtager ministeriet, og en temperamentsfuld herre, der forlader sin post.

Faktisk tøver Udenrigsministeriets departementschef, Claus Grube, ikke med at sammenligne sin mangeårige chef, Per Stig Møller, med den opfarende og bramfri tegneseriefigur Kaptajn Haddock.

- Du har et stærkt temperament, og det gælder om at holde fast i bordet, når du giver en prøve på det. Du minder mig faktisk om Kaptajn Haddock fra Tintin, siger Claus Grube ved ministerskiftet.

Ifølge Per Stig Møller er det dog en lige så temperamentsfuld dame, der nu sætter sig i spidsen for det danske diplomati.

- Jeg kan faktisk afsløre, at Lene har et lige så stort temperament som jeg. Så glæd jer bare, lyder opfordringen fra Per Stig, som fremover skal slå sine folder i Kulturministeriet.

Lige siden regeringsskiftet i 2001 har den nu 67-årige konservative politiker stået i spidsen for dansk udenrigspolitik, og det er tydeligt, at posten er svær at forlade.

- Jeg ville gerne blive ved til min dødsdag. Men nu går jeg som skipper fra borde, og jeg er tryg ved at give skibet videre til en rigtig fiskerjente, siger Per Stig med henvisning til Lenes Espersens nordjyske baggrund.

Lene Espersen understreger, at hun vil gå ind i sit nye virke med "meget stor ydmyghed".

- Men jeg ligger ikke søvnløs om natten. Jeg er mere spændt på de muligheder, der venter, lyder det fra den nye udenrigsminister, inden hun forærer Per Stig Møller en landsholdstrøje med håbet om en VM-sejr til Danmark.

Fra sine medarbejdere får den afgående udenrigsminister en pibe, for som departementschef Claus Grube siger:

- Så må vi jo se, om den kan få en anden lyd.

Moster Skrap afløser Kaptajn Haddock

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce