Morgentog med flygtninge ankommer til Padborg


Morgentog med flygtninge ankommer til Padborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DSB varsler forsinkelser onsdag på grund af flere paskontroller i internationale tog.

Togtrafikken onsdag morgen er i gang i Sønderjylland, og det betyder også, at der igen ankommer flygtninge til Padborg.

Syd- og Sønderjyllands politi fortæller til Ritzau, at "cirka 30" flygtninge og migranter er ankommet med et morgentog, og de er nu steget af toget i ro og orden.

- De følger fint med, og alt foregår indtil videre roligt hos os, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

De nyankomne flygtninge og migranter skal transporteres i busser til en indkvartering i byen, hvor de skal være, indtil politiet kan registrere dem.

Flere af flygtningene giver udtryk for, at de ikke vil registreres og hellere ville være taget videre til andre nordiske lande, viser optagelser fra TV2.

Tirsdag aften var der ifølge politiet roligt i Padborg, men Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at der er "ankommet cirka 100 (flygtninge og migranter red.) i løbet af natten og morgenen".

Ifølge politiet har alle de ankomne fulgt frivilligt med til de oprettede opholdssteder.

Også i Rødby på Lolland ankom omkring 240 flygtninge og migranter til Danmark i løbet af tirsdag aften.

Her er det dog gået knap så stille for sig, da omkring 100 af dem nægter at forlade en togvogn, der bliver bevogtet af politifolk i Rødbyhavn.

Flygtninge og migranter om bord på togvognen giver udtryk for, at de hellere vil videre til blandt andet Sverige og ønsker ikke at afgive fingeraftryk og lade sig registrere i Danmark.

Resten af onsdagen forventes det også, at der vil ankomme tog med flygtninge og migranter, og det kan betyde forsinkelser på de internationale togforbindelser til Danmark.

"Der kan være store forsinkelser på de internationale tog fra Hamburg og Berlin på grund af politiets paskontroller i Tyskland eller ved grænsen i Rødby Færge og Padborg", skriver DSB på sin hjemmeside.

Morgentog med flygtninge ankommer til Padborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce