Udlændingestyrelsen har besluttet, at thailandske Kruawan Pipatchaipibool skal forlade Danmark tirsdag, fordi hun har ladet sig skille fra sin eksmand, som er dømt mod vold mod hende. Det på trods af at hun må efterlade sit 8 måneder gamle barn.

Thailandske Kruawan Pipatchaipibool skal udrejse af Danmark i dag den 2. maj.

Det står, der sort på hvidt på den afgørelse, hun har fået fra Udlændingestyrelsen. Beslutningen er taget på trods af, at Kruawan Pipatchaibool, som har boet i Strib, har en otte måneder gammel søn med dansk statsborgerskab, som hun nu er tvunget til at forlade, selvom blandt andet Fredericia Krisecenter sår tvivl om, hvorvidt eksmanden kan varetage barnets tarv på ansvarlig vis.

Sådan har vi gjort

Fyens Stiftstidende har set sagsakter fra Statsforvaltningen, der dokumenterer at det tidligere ægtepar har fælles forældremyndighed, og at der er indkaldt til en samtale mellem parterne den 31 maj. Avisen har også set bekymringsbrevet fra Fredericia Krisecenter og fra Lægerne Teglgårdsparken i Middelfart. Samt skilsmissedokumentet, der dokumenterer, at skilsmissen er sket på grund af vold og afgørelsen fra Udlændingestyrelsen om, at Kruawan Pipatchaipibool skal forlade Danmark i dag. Fyens Stiftstidende har været i kontakt med eksmanden, der erkender at have fået en dom for vold mod Kruawan Pipatchaipibool. Samtidig bekræfter han at have samvær med sin søn 2 gange 1 time om ugen på et offentligt sted, og at han har delt forældremyndighed.

Kruawan Pipatchaipibool har delt forældremyndighed til sønnen med sin eksmand, som hun blev skilt fra på grund af vold i ægteskabet.

Eksmanden er dømt for vold mod hende ved én episode og anmeldt for flere. Samme eksmand erkender at have en bipolar sindslidelse, og Fredericia Krisecenter sår tvivl om, om faren kan varetage sønnens tarv på ansvarlig vis.

Ved det seneste møde på Statsforvaltningen blev det besluttet, at eksmanden kun må have samvær med sin søn to gange en time om ugen, og at det skal ske på et offentligt sted. De to forældre var enige om aftalen, fremgår det af et referat fra mødet i statsforvaltningen,

Eksmanden afviser, at han ikke skulle være i stand til at tage sig af sin lille søn.

Ingen kommentarer

Hverken Udlændingestyrelsen, Udlændingenævnet eller integrationsminister Inger Støjberg (V) ønsker at kommentere Udlændingestyrelsens beslutning om, at Kruawan Pipatchaipibool skal forlade Danmark på trods af omstændighederne med hendes søn.

Du kan læse mere om sagen, og hvordan Kruawan Pipatchaipibool tackler Udlændingestyrelsen beslutning, i denne artikel, som er forbeholdt abonnenter.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.

Mere om emnet

Se alle
Tør ikke gå: - Nogle af disse kvinder er reelt truet på livet

Tør ikke gå: - Nogle af disse kvinder er reelt truet på livet

4
Amnesty-jurist: Vanskeligt for kvinderne i udrejsesager

Amnesty-jurist: Vanskeligt for kvinderne i udrejsesager

4
Thailandsk mor kan blive i Danmark: Jeg er meget glad

Thailandsk mor kan blive i Danmark: Jeg er meget glad