Mødre står i vejen for integration


Mødre står i vejen for integration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PROBLEM: Kvinder bærer kulturen videre, og de er konservative
Når integrationen af indvandrerfamilier ofte kikser, skyldes det i høj grad moderen. Det viser undersøgelser fra Socialforskningsinstituttet og Handelshøjskolen i Århus.

- Blandt etniske minoriteter er kvinderne kulturbærere, altså dem, der fører kulturen videre. De opdrager børnene, og generelt er mødrene mindre tilbøjelige til at ville acceptere, at deres børn gifter sig med en dansker, end mændene er, siger seniorforsker på Socialforskningsinstituttet Garbi Schmidt, der har undersøgt familier fra Tyrkiet, eks-Jugoslavien, Pakistan og Somalia.

- Kvinderne opfører sig ofte mere konservativt end mænd. De går mindre til fester og passer på deres seksualitet. Det skyldes forventninger fra familien, men måske også fra dem selv, siger forskeren.

Integrationen går meget langsomt i hele Vesteuropa, men især i Danmark er der stor forskel på, hvordan etnisk danske børn og indvandrerbørn klarer sig. Desuden har kun hver trejde indvandrerkvinde et arbejde. Skal tingene forandres, har de unge indvandrerkvinder en hovedrolle.

- Det er vigtigt at støtte de unge kvinder i, at man godt kan kombinere en kulturel måde at tænke på med at komme ud på arbejdsmarkedet, siger Garbi Schmidt.

I Fyens Stiftstidendes serie om de største problemer i det danske samfund peger forsvarsadvokat Merethe Stage-torn i dagens avis på uddannelsen af indvandrerkvinder.

- Det er virkelig et problem, hvis samfundet ikke tager imod dem med åbne arme, mener hun.

Mødre står i vejen for integration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce