Danskerne investerer i stigende grad i sommerhuse tæt på deres hjem. Men mens sommerhussalget er steget hele 55 procent på Sjælland, er salget kun steget fem procent i Syddanmark.

Øget friværdi er blandt årsagerne til, at danskerne i stigende grad investerer i sommerhuse.

Men de skal ligge tæt på købernes eget hjem, mener ekspert, ifølge TV2.dk.

Tal fra Boliga viser, at antallet af solgte fritidshuse er steget med 32 procent på landsplan fra 2011-2015.

Direktør hos Boliga, Ricco Zuschlag, mener, at der er en helt naturlig årsag til stigningen.

- I og med at der generelt har været prisstigninger på den resterende del af boligmarkedet, så har flere fået mulighed for at benytte friværdien i huse eller lejligheder til at investere i sommerhuse, siger han.

Det er særligt i region Hovedstaden og på Sjælland, at efterspørgslen på sommerhuse er stødt stigende. Her er sommerhus salget steget med hele 64 procent for Hovedstaden 55 procent for Sjælland.

I region Syddanmark ser tallene dog noget anderledes ud. Her er sommerhussalget steget med beskedne fem procent.

For folk køber i stigende grad grad sommerhus tæt på deres bolig, hvilket kan forklare de høje tal omkring hovedstaden.

- Der er kommet en trend om, at sommerhuse skal være nemt tilgængelige. Køberne vil have mest muligt ud af et sommerhus, og derfor nytter det ikke noget, at det kræver en uges ferie, hvis det skal tages i brug, siger han.

Boliga forventer, at det nuværende niveau af solgte sommerhuse, som i 2015 lå på lidt over 7.000, kommer til at gøre sig gældende i fremtiden.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.