Mistænkt i svindelsag sigtet for at modtage millioner

Socialstyrelsen er blevet svindlet for mindst 111 millioner kroner. Torsdag blev en hælerisigtet mand anholdt i sagen. (Arkivfoto).

Mistænkt i svindelsag sigtet for at modtage millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den svindelsigtede Britta Nielsen overførte ifølge sigtelse penge til en nu hælerisigtet mand.

En hælerisigtet mand i svindelsagen om 111 millioner kroner mistænkes for at have modtaget værdier - herunder ejendomme og penge for 3,6 millioner kroner - fra den hovedmistænkte Britta Nielsen.

Det viser en arrestordre ifølge TV2, der er i besiddelse af arrestordren.

Blandt andet skal den 64-årige Britta Nielsen have overført 2,8 millioner kroner til manden fra 19. februar 2008 til 26. juni 2018.

Tidligere er det kommet frem, at manden sigtes for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

Manden blev anholdt i Sydafrika tirsdag. Forinden var han ved et retsmøde om eftermiddagen i Københavns Byret blevet fængslet in absentia - altså uden at være til stede.

Ifølge retsbogen, som Ritzau har modtaget, vurderede retten, at der er begrundet mistanke om, at den hælerisigtede har gjort sig skyldig i sigtelsen.

Desuden fandt retten, at der var grundlag for, at han på fri fod ville vanskeliggøre efterforskningen.

Manden er i sagen beskyttet af et navneforbud. Det er derfor ikke tilladt at komme nærmere ind på hans relation til Britta Nielsen, da det muligvis vil kunne identificere ham.

Det har tidligere været fremme, at han nægter sig skyldig.

- Han afviser at have begået nogen forbrydelser i Sydafrika såvel som i Danmark, sagde hans forsvarsadvokat, Piet Du Plessis, til DR Nyheder torsdag.

Politiet mener dog, at han spiller en hovedrolle i at bruge pengene, der savnes i sagen, har politiet tidligere fortalt.

- Manden i lufthavnen er anholdt, fordi vi mener, han har haft en hovedrolle i at bruge pengene, som savnes i Socialstyrelsen, sagde politiinspektør Thomas Anderskov Riis fra Bagmandspolitiet torsdag.

- Derfor er han sigtet for omfattende hæleri, som kan give op til otte års fængsel under særligt skærpende omstændigheder.

Den sigtede mand har ifølge sin danske forsvarsadvokat, Henrik Dupont Jørgensen, ikke fået en detaljeret sigtelse i Danmark.

Advokaten mener, at det er uretfærdigt, at han ikke i højere grad må vise sin klient, hvilket materiale der er i sagen.

Spørgsmål: Hvad snakker du så med din klient om?

- Ingenting. Vi snakker om medicin, og hvordan han får råd til sin sydafrikanske advokat, siger Henrik Dupont Jørgensen til Ritzau.

Mistænkt i svindelsag sigtet for at modtage millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce