Minkavlere kræver millionerstatning


Minkavlere kræver millionerstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrerettighedsaktivister satte minkes liv på spil, da de ulovligt trængte ind på 34 minkfarme for at dokumentere de forhold, dyrene lever under.

Dansk Pelsdyravlerforening kræver 1.165.000 millioner kroner i erstatning fra lederen af Ekstra Bladets gravergruppe, Miki Mistrati, dyrerettighedsgruppen Anima og dyrerettighedsaktivisten Thorbjørn Schiøning fra Anima.

I bestræbelserne på at dokumentere forholdene på danske minkfarme udsatte de ifølge pelsdyravlerforeningen dyrene for smittefare med sygdommen plasmacytose. Den øger dyrenes dødelighed betragteligt.

Tv-programmet "Operation X" og billeder i Ekstra Bladet afslørede usle vilkår for mink på de danske farme. Men for at skabe dokumentationen trængte dyrerettighedsaktivister ulovligt ind på 34 minkfarme. Dermed kan aktivisterne have overført plasmacytose, der er specifik for mink, fra en minkfarm med en smittet besætning til en rask farm.

Fødevarestyrelsen har vurderet, at faren for smitte i forbindelse med dyrerettighedsaktivisterne ikke kan siddes overhørig og har pålagt Dansk Pelsdyravlerforening at teste blodprøver fra omkring 90.000 dyr i den kommende måned.

- Erstatningskravet er baseret på den ulovlige indtrængen på det, de selv siger er 34 farme - vi kender jo ikke det nøjagtige antal, men det er de farme, der har fået et brev fra TV2 og Ekstra Bladet om, at man har været derinde og lave ulovlige optagelser, oplyser Sander Jakobsen, kommunikationschef hos Dansk Pelsdyravlerforening.

Hvis Dansk Pelsdyravlerforening ikke får den erstatning, der er krævet, kommer sagen for en domstol, oplyser Jakobsen. Han understreger, at der de seneste to-tre årtier er blevet brugt et trecifret millionbeløb på at komme plasmacytose til livs.

Minkavlere kræver millionerstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce