Deres bekymring bygger på en misforståelse, lyder det fra skatteminister Peter Christensen.
Slesvig-Holstens bekymring over skærpet grænsekontrol i Danmark sætter ikke de store tanker i gang hos de involverede ministre, justitsminister Lars Barfoed (K) og skatteminister Peter Christensen (V).

- Det er da interessant, at de mener det. Men det gør ikke indtryk, lyder det tørt fra Lars Barfoed, mens skatteministeren mener, Slesvig-Holstens bekymring bygger på en misforståelse.

- Den styrkelse af toldkontrollen, vi vil indføre, vil blot betyde, at vi får en bemanding med toldere, der minder om den, Tyskland selv har syd for grænsen, siger Peter Christensen.

Reaktionen fra ministrene kommer efter, at alle partier i Landdagen torsdag vedtog en erklæring, hvori de enstemmigt opfordrer Danmarks regering til at genoverveje beslutningen om at indføre grænsekontrol.

- Det siger noget om, at de reaktioner, der kommer, bygger på misforståelser og følelser - og meget lidt på fakta, siger Peter Christensen.

Både skatte- og justitsministeren lagde ved et samråd torsdag vægt på, at den øgede grænsekontrol er øget toldkontrol.

Regeringens aftale betyder altså ikke - sådan som mange fra oppositionen er bekymret for - at folk skal have tjekket deres pas af et styrket grænsepoliti.

I stedet håber Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti blandt andet, at øget kontrol fra Told & Skat kan afsløre og bekæmpe indsmugling af narkotika, penge og våben.

I den Slesvig-Holstenske erklæring lyder det, at tyskerne er bange for, at grænsekontrollen vil skabe barrierer for sammenhængen i området mellem Sønderjylland og Slesvig og i området mellem Femern og Lolland.

Mere om emnet

Se alle
Anker mopset da Rødbyhavn tørrede Lindø

Anker mopset da Rødbyhavn tørrede Lindø

DF om grænsekontrol: EU kan bare komme an

Fyn går glip af Femern-job

Fyn går glip af Femern-job