Ministre er tavse om Broe-sagen


Ministre er tavse om Broe-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hverken den nuværende eller tidligere justitsminister ønsker at udtale sig om Camilla Broes udleveringssag efter at sagen er blevet erklæret forældet i USA.

Der er tavshed i Justitsministeriet selvom den amerikanske narkosag mod danske Camilla Broe er blevet erklæret forældet.

Justitsministeriet bliver ellers kritiseret i skarpe vendinger af både Broes danske forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, og oppositionspartierne i Folketinget for at have udleveret hende til USA. Og juraprofessor Eva Smith vurderer, at Danmark kunne have ventet med udleveringen til spørgsmålet om forældelsen var afklaret.

Men den daværende ansvarlige minister, nuværende økonomiminister Lene Espersen (K), ønsker ikke at kommentere sagen og henviser til den nuværende justitsminister Brian Mikkelsen (K).

Og Brian Mikkelsen vil først kommentere sagen, når den er endeligt afsluttet, oplyser han via sin kommunikationschef, Sandy French.

En domstol i Miami besluttede natten til onsdag at sagen er forældet, men anklagemyndigheden har fortsat mulighed for at appellere sagen.

Den daværende justitsminister Lene Espersen (K) bliver blandt andet af Socialdemokraterne kritiseret for, at hun var så forhippet på at få en prøvesag om udlevering, at hun glemte at forholde sig til juraen i sagen. Men den kritik har hun tidligere afvist over for DR Nyheder.

- Jeg kan afkræfte, at jeg personligt skulle have haft en eller anden interesse eller en form for særligt fokus på denne her sag, sagde hun.

Hun fastslog samtidig, at Justitsministeriet har haft en fuldstændig fast procedure for håndteringen af udleveringssager.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) slipper dog ikke helt for at udtale sig om sagen. Tirsdag den 12. januar er han kaldt i samråd i Folketinget om sagen.

Ministre er tavse om Broe-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce