Ministerrokade blokerer for afklaring på Skårup

Det åbne samråd om Skårup Seminarium er udskudt til næste uge på grund af ministerrokaden.
Foto: Tim K. Jensen

Ministerrokade blokerer for afklaring på Skårup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eleverne fra Skårup Seminarium må vente endnu en uge på afklaring om seminariets fremtid. En ministerrokade kom i vejen.

Eleverne fra Skårup Seminarium skulle i dag have været et skridt nærmere et svar om, hvorvidt beslutningen om at lukke seminariet står ved magt. I stedet må de nu væbne sig med tålmodighed en uges tid endnu.
 
I eftermiddag skulle der have været holdt åbent samråd med undervisningsminister Bertel Haarder om blandt andet seminariets fremtid. Her håbede eleverne fra Skårup at få et fingerpeg om ministerens indstilling til lukningen. Men efter dagens omfattende ministerrokade er samrådet blevet udskudt til næste uge.
 
Efter rokaden i dag overlader Bertel Haarder ansvaret for Undervisningsministeriet til Venstres Tina Nedergaard.
 
På Skårup Semniraium bliver ministerrokaden modtaget med blandede følelser.
 
- Vi havde håbet at blive meget klogere i løbet af dagen. Nu må vi vente endnu en uge, siger Mads G. Bärenholdt, der er næstformand for De Studerendes Fællesråd.
 
Han ser både fordele og ulemper ved skiftet midt i den verserende sag om seminariet.
 
- Bertel Haarder var inde i sagen og kunne ikke løbe fra sit ansvar. Med en ny minister risikerer vi, at hun siger, at det er en beslutning som blev truffet under hendes forgænger. Til gengæld kan det også være en fordel, at der kommer friske øjne på sagen. Så vi håber den nye minister lever op til sit ansvar, siger Mads G. Bärenholdt.

Ialt skulle fem elevrepræsentanter have overværet det åbne samråd på Christiansborg i dag. Samrådet er nu udskudt til en gang i næste uge, så den nye minister, Tina Nedergaard, får tid til at sætte sig ind i sagen.

Ministerrokade blokerer for afklaring på Skårup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce