Ministerier vil køre i grønne taxier i år


Ministerier vil køre i grønne taxier i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøministeriet og Klima- og Energiministeriet har indgået en aftale med Dansk Taxi Råd om grøn taxikørsel. Aftalen skal fremme miljø- og energivenlige taxier.

Miljøministeriet og Klima- og Energiministeriet vil køre i grønne taxier i 2010. Ministerierne har indgået en aftale om grøn taxikørsel med Dansk Taxi Råd, der forpligter taxibranchen til at stille energi- og miljøvenlige taxier til rådighed for dem.

- Generelt er CO2-udledningen fra taxier i dag for høj. Fremover kræver vi derfor, at de vognmænd, som vil køre for os, som minimum prioriterer biler i energiklasse C med partikelfiltre. Dermed skubber vi udviklingen i en positiv retning med mindre CO2-udledning, udtaler klima- og energiminister Lykke Friis (V) i en pressemeddelelse.

Målet for aftalen er, at 60 procent af ministeriernes taxikørsel sker med taxier i minimum energiklasse C allerede i år, og at 100 procent af kørslen foregår i taxier med partikelfiltre.

- Mere miljøvenlige taxier vil være en fordel for alle parter. Borgerne får renere byluft, og vognmændene sparer penge til brændstof. Jeg håber, at andre offentlige institutioner og private virksomheder vil følge trop og stille samme miljø- og energikrav, siger miljøminister Troels Lund Poulsen (V).

Dansk Taxi Råd vil sætte forhandlinger i gang mellem en række taxiselskaber i hovedstadsområdet og de to ministerier, så en kørselsaftale vil kunne træde i kraft i januar 2010.

Ministerier vil køre i grønne taxier i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce