Minister vil undersøge barnebrude


Minister vil undersøge barnebrude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helt unge piger bør ikke blive gift væk i muslimske ægteskaber, mener velfærdsminister Karen Jespersen (V), der nu vil undersøge problemets omfang.

Det er bekymrende, når helt unge piger bliver gift i muslimske såkaldte "dagligstueægteskaber", mener velfærdsminister Karen Jespersen (V).

Hun vil nu sammen med Odense Kommune undersøge omfanget af de muslimske ægteskaber med piger under 18 år, og ministeren overvejer, om det er muligt at lave regler, der beskytter unge piger mod at blive gift.

- Også som minister for ligestilling finder jeg det meget alvorligt, hvis vi nu ser et voksende antal nærmest store børn blive gift væk efter muslimske regler. De piger vil få sværere ved at få en selvstændig tilværelse og en uddannelse senere i livet, siger Karen Jespersen til Ritzau.

Odense Kommune bekræfter, at man har kendskab til flere helt unge piger under 18 år, der bliver gift muslimsk. Ofte foregår det ved, at en imam vier parret hjemme hos forældrene. Ægteskaberne bekymrer kommunens gademedarbejdere og børn- og ungerådmand Jane Jegind (V).

Formanden for Islamisk Trossamfund mener, at ministeren spilder kræfterne på at lave en undersøgelse.

- Vi kender ikke til det, og min vurdering er, at det er meget lidt udbredt blandt muslimer. Jeg har ikke hørt om det før, så jeg synes, ministeren spilder ressourcer på denne sag, siger formand Bilal Assaad.

Minister vil undersøge barnebrude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce