Minister vil beskytte tiltalt i Bahrain


Minister vil beskytte tiltalt i Bahrain

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En dansk repræsentant skal være til stede under hele retssagen mod den danske statsborge Abdulhadi Al-Khawaja.

En repræsentant fra den danske ambassade i Saudi Arabien fik onsdag tilladelse til at overvære sagen mod den dansk-bahrainske statsborger Abdulhadi Al-Khawaja.

Og sådan skal det være under hele retssagen, lyder kravet fra Udenrigsministeriet.

- Vi har en formodning om, at den danske tilstedeværelse lægger et vist pres på, siger Charlotte Slente fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Samtidig giver familien udtryk for, at det er vigtigt for håndteringen af sagen, at vi er til stede, fortsætter hun.

Slente har været i kontakt med den repræsentant, der onsdag sad med i retten i Manama. Her er Abdulhadi Al-Khawaja tiltalt for at have etableret og ledet en terrororganisation med henblik på at vælte regimet i Bahrain.

Efter retsmødet fik ambassadens repræsentant mulighed for en kort samtale med Al-Khawaja.

- Han fortæller selv, at han har været udsat for mishandling i fængslet, og det er selvfølgelig dybt bekymrende, siger Charlotte Slente.

Og derfor har udenrigsminister Lene Espersen (K) onsdag været i kontakt med Bahrains udenrigsminister for at sikre en fortsat dansk tilstedeværelse i retssalen ved de kommende retsmøder.

- Jeg har udtrykt den danske regerings dybe bekymring for Al-Khawajas udtalelser om, at han har været udsat for mishandling, siger Lene Espersen og tilføjer:

- Jeg har endvidere udtrykt min klare forventning om, at Al-Khawaja sikres en retfærdig rettergang, og at vi får mulighed for at følge det videre forløb i retssagen.

Ministeren har samtidig krævet, at løftet fra Bahrains Udenrigsminister, om at en dansk repræsentant kan besøge Al-Khawaja i fængslet, bliver opretholdt.

Næste retsmøde i sagen mod den dansk-bahrainske statsborger er fastsat til 1. juni. Her fortsætter afhøringen af vidner for og imod Al-Khawaja og de 13 andre, der ifølge Udenrigsministeriet er tiltalt i samme sag.

Der er endnu ikke fastlagt en dato for dommen.

Minister vil beskytte tiltalt i Bahrain

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce