Minister tror på særstatus for salmonella


Minister tror på særstatus for salmonella

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark første land, som ønsker særstatus på grund af lavt salmonellaniveau. Det kræver et helt nyt regelsæt. Derfor trækker sagen ud, påpeger Eva Kjer Hansen.

Selv om sagen har været længe under behandling i EU-systemet, tror fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) på, at Danmark får opfyldt sit ønske om EU-særstatus for salmonella i hønse-, kyllingekød og æg. Det skal gøre det muligt at afvise udenlandsk fjerkrækød og æg med salmonella. Ministeren håber, at den nye status kan være på plads inden årsskiftet.

- Vi har gjort det rigtig godt med hensyn til at bekæmpe forekomsten af salmonella i kyllinger, høns og æg i Danmark. EU er i gang med at gennemgå, hvad det er for nogle betingelser, vi skal opfylde for at opnå særstatus. Jeg tror på, at vi er så langt nu, at vi kan få særstatus og stille krav om, at det importerede kød skal være salmonellafrit, siger Eva Kjer Hansen til Ritzau.

Når det tager lang tid at få ansøgningen behandlet i EU, handler det ikke mindst om, at Danmark er det første land, der har søgt om særstatus, og at sagen derfor vil danne præcedens, understreger hun.

- Det skal ikke være sådan, at man kan få særstatus på skrømt, siger Eva Kjer Hansen, der har indtryk af, at EU ser velvilligt på det danske ønske.

Ministeren redegjorde under et to timer langt samråd indkaldt af oppositionen tirsdag i Folketingets fødevareudvalg for den igangværende salmonellaepidemi, hvor salmonella U292 foreløbig har gjort 634 mennesker herhjemme syge. Trods et omfattende detektivarbejde er det endnu ikke lykkedes at finde smittekilden.

Minister tror på særstatus for salmonella

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce