Transportminister Carina Christensen udtrykker tilfredshed med tilstanden på jernbanen, selv om sommervarme betyder nedsat hastighed på Sjælland.
Sjællandske pendlere må finde sig i forsinkede tog, når sommervarmen giver risiko for solkurver på skinnerne. Men transportminister Carina Christensen (K) er tilfreds med tilstanden på den danske jernbane, for hvor 75 procent af jernbanen sidste år var ramt af hastighedsnedsættelser, er det i år kun på strækningerne fra Ringsted til Næstved og fra Nykøbing Falster til Rødby, at toget må sætte farten ned, hvis det bliver varmt.

- Banens tilstand er forbedret markant, og det ser rigtig godt ud. Jeg synes faktisk, at vi skal glæde os over, at arbejdet går så godt, siger Carina Christensen.

Hun var i dag i samråd i Folketingets Trafikudvalg for at forklare, hvorfor togpassagererne igen i år skal døje med forsinkelser, når varmen sætter ind. Socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke, forsøgte at få en garanti for, at det er sidste år, at solkurver skal plage de rejsende i sommervarmen, men det ville ministeren ikke give.