Minister til betjente: Nye tider


Minister til betjente: Nye tider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

 Justitsminister Lene Espersen undrer sig over, at betjente ikke vil i patruljevognene. Væn jer til de nye tider, siger hun.

Selv om justitsminister Lene Espersen (K) er ærgerlig over de seneste dages massive kritik af polititreformen, så har hun forståelse for, at betjentene er frustrerede.

- Men de skal også vænne sig til at arbejde på en anden måde, siger hun.

Det kommer bag på hende, at formålet med reformen ikke møder større forståelse fra politiets egne rækker.

- Jeg er overrasket over, at der internt i politiet er så stor kritik af, betjentene skal ud og køre patrulje, siger Lene Espersen, der understreger, at både Rigspolitiet og Justitsministeriet følger reformen tæt.

- Men politiets ledelse skal også tale med medarbejderne, og lytte til, hvordan man indretter sig lokalt, siger hun.

Hun opfordrer betjentene til at holde fokus på det, der fungerer.

- Nu har der været en periode med mange kedelige historier i medierne, så jeg håber, at politiet får øjnene op for de mange succeshistorier, siger hun.

Det tager lang tid

At det foreløbig har taget halvandet år at gennemføre reformen er ifølge Lene Espersen, hvad der måtte forventes.

- Den er omfattende og har betydet store forandringer i alle kredsene, men jeg tager noget af den kritik fra betjentene som udtryk for, at man fagligt har svært ved at se idéen med den nye struktur, og derfor har vi behov for at afstemme forventningerne, siger hun:

På Fyn får de utilfredse betjente mulighed for at søge et andet job i politiet, hvis de ikke vil køre patruljevogne fra Odense. Dermed hænger der hverken advarsel eller disciplinærsag over hovedet på de 15 betjente, der forleden rettede en kraftig kritik mod ledelsen af Fyns Politi for at ændre måden at køre patruljer på fra 1. september.

- Det eneste jeg har reageret over for er, at en kollega i et brev til offentligheden på en ret konkret måde har kritiseret andre kollegers dispositioner, og det har han fået en henstilling for. Men i forhold til de betjente, der nu er stået frem, har jeg aldrig truet med advarsler eller disciplinærsager, siger, siger politidirektør ved Fyns Politi, Poul Løhde.

- De er selvfølgelig i deres gode ret til at ytre sig, understreger han.

Forkert billede

Politidirektøren er dog træt af, at betjentenes kritik har skabt et billede af, at politiet nu rømmer kystbyerne efter normal kontortid.

- Der har været en masse ulemper ved at have de små beredskaber. Hvis der var en sygemelding kunne vi have "lamme" patruljer der kunne vente en halv eller en hel time på at komme ud at køre indtil der kom en afløser. Når de møder i Odense kan der med det samme sættes hold sammen, så de kan komme på gaden med det samme. Og ved at samle dem kan vi bedre prioritere mellem opgaverne, siger han og pointerer samtidig, at der stadig vil køre patruljevogne i kystbyerne. Et system der på mange måder kan sammenlignes med Falcks inddeling af Fyn og øerne i områder.

- Og i og med at vi reorganiserer en række ting, skulle lokalpolitiet få færre vagter og bedre tid til udgående patrulje og til at få efterforsket vores sager færdige, siger Poul Løhde, der er overrasket over, at det har taget så lang tid at komme på plads.

- Jeg føler ikke, vi har lavet andet end at diskutere struktur. Når de nye ændringer træder i kraft 1. september, er det mit håb at vi kan begynde at koncentrere os om vores arbejde, siger Poul Løhde.

Minister til betjente: Nye tider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce