Minister til Bruxelles


Minister til Bruxelles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KOMMISSÆR: Fischer Boel rejser ned til 1,6 mio. kr. om måneden
Følgende historie kan sikkert udløse løftede øjenbryn blandt Mariann Fischer Boels kommende kolleger i Bruxelles.

Fødevareministeren var til sit første årlige fiskerislagsmål i Bruxelles i december 2001, og forhandlingerne varede hele natten. I en pause ville ministeren tage et hvil på den danske delegations sofa. Men på sofaen lå en sovende embedsmand, så ministeren lagde sig i stedet på gulvet.

Den velklædte Mariann Fischer Boel er ikke kendt for at have fine fornemmelser. Allerede fra barnsben hjalp hun til på faderens gård lidt uden for Odense, og da faderen egentlig havde ønsket sig en dreng, blev Mariann opdraget som en dreng. Hun skød med luftpistol og sloges med drenge i stedet for at lege med dukker. For 30 år siden kunne hun selv skrive godsejer på visitkortet, da hun sammen med sin mand Hans overtog Østergaard fra sin farfar, ostekongen Marius Boel. Den tidligere økonomichef blev nu medhjælpende hustru på det 142 hektar store gods.

Som 47-årig debuterede Fischer Boel i Folketinget efter otte år i Maribo Byråd. De tre døtre var blevet store, og hun havde nu mod på landspolitik.

Fischer Boel kastede sig over de hårde ordførerskaber som skat, erhverv, landbrug og fiskeri. Som hun selv har sagt, var der aldrig kø til dametoilettet ved de møder. Ikke underligt ligger landbrugs- og fødevareområdet hendes hjerte særligt nært, og det var derfor en bevæget Mariann Fischer Boel, som overtog sit drømmeministerium i 2001.

Den 61-årige Fischer Boel bliver af kolleger betegnet som en fair player, der aldrig benytter barske metoder - hvilket både er en styrke og en svaghed i politik. Som godsejer er hun blevet beskyldt for at sove sammen med landbruget. Det har hun til stadighed afvist, men det udløste vældig kritik, da hun som en af sine første gerninger lovede at hjælpe landmændene med kæmperegningen for kogalskaben.

En ulykkelig omstændighed gjorde hende for alvor landskendt i marts 2002. Det var da daværende formand for Folketinget, Ivar Hansen, en nat faldt død om i hendes lejlighed.

Om cirka 14 dage vil det blive afgjort, hvilken kommissærpost Boel får, men allerede nu kan hun se frem til en klækkelig løn på 1,6 millioner kroner plus tillæg - skattefrit.

Minister til Bruxelles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce