Minister på eksportfremstød: Michelin-succes giver omtale

Tidligere mandag blev der blev uddelt michelinstjerner i Københavns Rådhus.

Minister på eksportfremstød: Michelin-succes giver omtale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To danske restauranter fik mandag deres første michelinstjerne ved en uddeling i Københavns Rådhus.

Michelinstjerner spiller en afgørende rolle i at sætte "Danmark på det gastronomiske verdenskort år efter år".

Sådan lyder det fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), der er på eksportfremstød sammen med fødevarebranchen i De Forenede Arabiske Emirater.

Han er meget tilfreds efter mandagens uddeling af michelinstjerner, der betyder, at Danmark i alt har 26 restauranter med stjerner.

- Jeg er fantastisk stolt over, at vi har restauranter i Danmark, der har så højt et niveau, og så er jeg glad for at se, at vi fortsætter udviklingen med flere stjerner til Danmark, siger han.

- Der er et enormt potentiale i gastronomiturismen, men også i det at få løftet madkvaliteten bredt i Danmark.

Restauranterne Jordnær i Gentofte og MeMu i Vejle får en stjerne for første gang i årets guide.

Sådanne succeshistorier kan sagtens bruges på et eksportfremstød som det i De Forenede Arabiske Emirater, fortæller ministeren.

- Det, at man har en bæredygtig fødevareproduktion også på helt oppe på topgastronominiveau, er noget, der skaber omtale af Danmark, og det lader verden sig inspirere af, siger Esben Lunde Larsen.

I 2018 vil regeringen komme med en gastronomisk strategi for Danmark.

Den vil både orientere sig mod den brede befolkning og topgastronomien, og her er guiden "supervigtig", mener ministeren.

- Der et meget, meget stort segment af turister, der orienterer sig imod michelinrestauranter.

- Derudover er guiden vigtig, fordi den giver vores dygtige kokke anerkendelse for deres arbejde, og det er en vigtig drivkraft for dem, siger ministeren.

Endnu ønsker ministeren dog ikke at løfte yderligere detaljer for gastro-strategien.

I februar afleverede et ekspertudvalg af kokke og branchefolk en række anbefalinger til regeringen med det mål, at Danmark skal blive "et globalt centrum for gastronomi".

Her lød anbefalingerne, at Danmark skulle øge fokus på markedsføring af gastronomi i udlandet, oprette et nyt stort event med fokus på dansk mad og give børn mere uddannelse i madspild.

FAKTA: Michelinguiden kom først til Danmark i 1980'erne
Mandag fik to nye danske restauranter plads i Michelinguiden for de nordiske lande. MeMu i Vejle og Jordnær i Gentofte har således for første gang modtaget en michelinstjerne.

Kadeau i København er desuden blevet belønnet med en ekstra stjerne, og har nu to michelinstjerner.

Michelinguiden opstod i Frankrig i år 1900 som en anbefaling af gode spisesteder. Guiden nævner tusindvis af restauranter, hvoraf de bedste tildeles en, to eller tre stjerner.

Læs her om guidens indtog i Danmark:

* De første danske michelinstjerner kom i 1983 til Kong Hans Kælder og La Cocotte, da København blev taget med i en guide over de vigtigste byer i Europa.

* Først gik det langsomt, men i løbet af 1990'erne kom der mere fart på, og Kommandanten blev den første tostjernede restaurant herhjemme.

* I 2015 udgav Michelin en særlig udgave af guiden med fokus på nordiske storbyer, hvor Aarhus også blev taget med og fik tre stjernerestauranter.

* Året efter byggede guiden videre og uddelte stjerner til restauranter uden for de store byer. Samtidig blev Geranium den første trestjernede restaurant i Danmark.

* I 2018-udgaven har Danmark - inklusive Færøerne - fået i alt 26 stjernerestauranter med 31 stjerner til deling.

Kilde: Michelin og Politiken.

Minister på eksportfremstød: Michelin-succes giver omtale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce