Minister ønsker professionel DR-bestyrelse

Cailla Christensen, t.h., mener, Michael Christiansen skal stå i spidsen for en professionel DR-bestyrelse
Foto: Thorkild Amdi/POLFOTO

Minister ønsker professionel DR-bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Begge regeringspartier vil udskifte den partiudpegede DR-bestyrelse med en professionel. DF, S og SF afviser dog

Det skal være slut med en DR-bestyrelse bestående af personer udpeget af de politiske partier på Christiansborg. I stedet skal bestyrelsen bestå af professionelle fagfolk.

Det forslag kom forleden fra Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, og nu erklærer kulturminister Carina Christensen (K) sig enig forud for forhandlingerne om et kommende medieforlig.

- Det vil kunne sikre en stærk kompetence i bestyrelsen, der kan matche de udfordringer, medievirksomheden står over for, lyder det fra Carina Christensen, der dog adspurgt forklarer, at hun ikke har noget at kritisere den nuværende bestyrelse for.

Ministeren er til gengæld uenig med Venstres medieordfører, når denne begrunder sit forslag med, at medlemmer af bestyrelsen - særligt fra Dansk Folkeparti - fra tid til anden har luftet deres kritik af DR offentligt.

- Det generer ikke mig, at bestyrelsesmedlemmerne giver udtryk for deres holdninger, lyder det fra Carina Christensen.

Men på trods af, at begge regeringspartier altså går ind for en professionel DR-bestyrelse med økonomisk og mediemæssig ekspertise, er medieordførerne for DF, S og SF afvisende.

- DR er hele statens medieorgan, og vi sikrer altså bedst den folkelige forankring ved, at vi folkevalgte udpeger bestyrelsen. Og jeg ser det som et sundhedstegn, at bestyrelsesmedlemmer blander sig i debatten om DR, siger Karin Nødgaard (DF).

Mogens Jensen (S) siger:

- Jeg er mere tryg ved, at partierne udpeger DR-bestyrelsen, end at det er kulturministeren. Og så er DR ikke en kommerciel virksomhed som andre virksomheder.

Minister ønsker professionel DR-bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce