Minister luger ud i fødevaremærkning


Minister luger ud i fødevaremærkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eva Kjer Hansen (V) vil ændre loven, så oplysningerne til forbrugerne på fødevareemballagen skal godkendes før de sendes ud i butikkerne.

Det skal snart være slut med, at forbrugeroplysninger på mange fødevareemballager er mere vildledning end vejledning.

Det vil fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) gøre op med til efteråret med et lovforslag om, at fødevareproducenterne først må sende deres produkter ud i butikkerne, efter at Fødevarestyrelsen har godkendt de oplysninger om varen, som de mærker den med på emballagen.

Fødevarestyrelsens seneste kontrolkampagne viste, at emballageoplysningerne på fødevarerne i hver femte tilfælde ikke lever op til reglerne om oprigtig markedsføring. I 2,7 procent af tilfældene var der tale om grove overtrædelser.

I dag kontrollerer Fødevarestyrelsen først emballageoplysningerne, når mærkningen allerede er trykt, eller varen er sendt ud i butikkerne. Nu skal mærkningen, altså, forhåndsgodkendes.

- På den måde er der ingen undskyldning for virksomhederne for ikke at overholde reglerne, og forbrugerne vil opleve færre tilfælde af vildledning, siger Eva Kjer Hansen.

Dansk Erhverv bifalder hendes udspil og roser det for også at spare virksomhederne for bøvl.

- Det vil give store administrative lettelser for både virksomheder og myndigheder, at de på forhånd kan få tilsagn om, at deres mærkning er lovlig, siger Dansk Erhvervs chefkonsulent Eva Skriver.

Minister luger ud i fødevaremærkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce