Minister kaldes i samråd om grøn energi


Minister kaldes i samråd om grøn energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF beder Lykke Friis (V) redegøre for, hvad hun vil gøre for at Danmark kan leve op til målet om, at 30 pct. af energiforbruget skal være grøn om ti år.

En indberetning fra Energistyrelsen til EU om at Danmark i 2020 vil have "underskud" på vedvarende energi, får nu SF til at kalde klima- og energiminister Lykke Friis (V) i åbent samråd.

Af indberetningen fremgår det, at medmindre den danske energipolitik ændrer sig, kan Danmark ikke leve op til kravet om, at vedvarende energikilder om 10 år skal udgøre 30 procent af det danske forbrug.

SF vil bede klima- og energiministeren redegøre for dette hul i regeringens energipolitik, og hvad hun agter at gøre for "som et minimum at lukke hullet", oplyser SF's miljøordfører, Ida Auken.

- Det er et håbløst sted at sakke bagefter. Danmark skal leve af de grønne arbejdspladser i fremtiden, men det kommer vi ikke til, før regeringen kommer op i et helt andet gear. SF bidrager gerne med idéer til, hvordan vi får en højere andel af vedvarende energi i systemet i form af vind, biomasse og solceller, siger Ida Auken.

Kontorchef i Energistyrelsen Flemming Nielsen erkendte tirsdag, at Danmark halter bagefter med den nuværende energipolitik.

- Med alle de ting, der er sat i gang nu, så når vi ikke helt derop. Så det kræver nye initiativer, siger Flemming Nielsen om kravet på de 30 procent.

Minister kaldes i samråd om grøn energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce