Minister ind i sag om uduelige læger


Minister ind i sag om uduelige læger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsstyrelsen skal nu forklare, hvordan en problematisk læge fra Sverige fejlagtigt blev forfremmet til speciallæge, da han skulle arbejde i Danmark.

Hvordan kan en læge med flere alvorlige klagesager mod sig i Sverige flytte til Danmark for at arbejde og endda blive forfremmet?

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) kræver nu svar i en sag, hvor en læge fra Sverige fejlagtigt blev forfremmet til speciallæge, da han ville arbejde i Danmark.

- Det virker umiddelbart underligt, at myndighederne ikke forstår stillingsbetegnelser fra Sverige. Jeg ved, at styrelsen gerne vil forklare sig, og jeg har også bedt om en forklaring, som jeg nu ser frem til, siger ministeren.

Lægen havde stillingsbetegnelsen "europalæge" i Sverige. Det svarer i Sverige til en praktiserende læge med et par års erfaring. Men Sundhedsstyrelsen i Danmark gav lægen en autorisation som speciallæge, hvilket normalt kræver fem års erfaring. Dermed kunne han åbne egen praksis i Danmark.

Ud over den fejlagtige forfremmelse havde lægen flere alvorlige sager om fejlbehandlinger mod sig i Sverige. En kun tre måneder gammel dreng blev blandt andet fejlbehandlet i forbindelse med en omskæring. Det førte til en indlæggelse, hvor den lille dreng blev behandlet for voldsom betændelse i kønsorganerne.

De danske myndigheder har haft lægen under et skærpet tilsyn, mens han har arbejdet i Danmark, oplyser sundhedsministeren. Han understreger, at lægen efter de danske myndigheders oplysninger ikke har sager om fejlbehandling i Danmark.

- Men jeg vil gerne have en forklaring. Det er det konkrete i sagen. Derudover vil jeg på det næste møde i Nordisk Ministerråd tage fat i, hvordan vi udveksler oplysninger landene imellem, siger Jakob Axel Nielsen.

Ministeren er i udgangspunktet glad for, at læger forholdsvist nemt kan flytte fra et nordisk land til et andet.

- Vi skal bare være sikre på, at oplysningerne følger med, og det vil jeg nu tage op, siger han.

Lægen har senest arbejdet i Norge.

Minister ind i sag om uduelige læger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce