Minister ind i "absurd" sag

Sundhedsminister Jacob Axel Nielsen (K) siger, det er op til regionen om den vil betale transport.
Foto: Henrik Sørensen

Minister ind i "absurd" sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carsten Hansen, gruppeformand for Socialdemokraterne, vil have sundhedsministeren til at forholde sig til Region Syddanmarks favorisering af sønderjysk privathospital

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) bliver nu trukket ind i en aktuel sag fra Odense om en 57-årig mand, der ikke kan få betalt sin transport af Region Syddanmark, hvis han vælger at blive behandlet på det offentlige sygehus i Slagelse.

Vælger han derimod at tage i mod et tilbud på et privathospital i Kruså, som regionen har en samarbejdsaftale med, får han køreturen betalt

Socialdemokraternes gruppeformand Carsten Hansen har på baggrund af historien i Fyens Stiftstidende onsdag stillet ministeren tre spørgsmål om det rimelige i, at en region straffer borgere økonomisk, der foretrækker at blive behandlet på et offentligt sygehus.

- Der er jo så som så med det frie sygehusvalg, hvis det koster patienten penge at blive behandlet det ene sted, men ikke det andet sted, siger Carsten Hansen.

- I det her tilfælde har vi en region, der følger en lovgivning, som favoriserer et privat sygehus. Og jeg vil gå så langt som til at sige, at regeringen endnu en gang viser, at den bevidst går efter at øge privathospitalernes markedsandel, siger gruppeformanden.

Sundhedsminister Jacob Axel Nielsen (K) siger, at Region Syddanmark kun har pligt til at betale for transport hen til det nærmeste sygehus, som i det konkrete tilfælde er OUH.

- Hvis man benytter det frie sygehusvalg til noget andet, skal man selv betale. Men regionen kan vælge at betale. I den konkrete sag har regionen valgt at betale transporten til Kollund. Regionen kunne også vælge at betale til Slagelse. Det ved jeg ikke, hvorfor de ikke har gjort, siger Jacob Axel Nielsen.

Sagen er absurd

Poul Erik Svendsen (S), der er næstformand i Region Syddanmark med ansvar for sygehusene, kalder sagen absurd. Han vil tage sagen op i Danske Regioner.

- Det er et problem, hvis der er ledig kapacitet på en anden regions sygehuse, som ikke bliver brugt, og vi i stedet sender pengene hen til et privathospital, siger Poul Erik Svendsen.

Minister ind i "absurd" sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce