Den økonomiske krise i TV2 viser med al tydelighed, at tv-stationen har brug for en ny stærkt ejer, siger kulturministeren. Han afviser at stille salget i bero.
TV2 har brug for en ny ejer, der kan tilføre tv-stationen penge, så TV2 kommer ud af den aktuelle likviditetskrise én gang for alle, uden hjælp fra staten og bevare status som Danmarks stærkeste tv-brand.

Det siger kulturminister Brian Mikkelsen (K), der tirsdag måtte rykke den kriseramte tv-station til undsætning og bevilge et statslån i omegnen af en halv milliard kroner.

Ministeren afviser blankt at gemme "til salg-skiltet" væk de næste tre år, til TV2 har fået lavet en fornuftig økonomisk strategi, som Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen foreslår.

- Vi har en aftale om, at TV2 skal sælges hurtigst muligt, siger Brian Mikkelsen til Ritzau.

Han mener, at den aktuelle krise understreger vigtigheden af, at TV2 kommer ud af den gråzone tv-stationen er havnet i på grund af statsstøttesagerne og får nye ejere. Og han mener ikke, at likviditetsproblemerne er en barriere for et salg.

- Det er realistisk at få solgt TV2 - også på kort sigt. Mange ser et stort potentiale i TV2, og nu er der endnu bedre argumenter for at sælge TV2, siger Brian Mikkelsen.

Mere om emnet

Se alle
Hjort vil ikke undersøge Brian Mikkelsen

Hjort vil ikke undersøge Brian Mikkelsen

TV2-ledelse trues med regning

Lammende kritik af TV2-top