Minister forsikrer: Bandepakken kan stadig ramme eks-medlemmer af Black Army

Uanset om personerne i en bandegruppering smider rygmærkerne, som Black Army har gjort, kan de stadig rammes af redskaberne i bandepakken, hvis kriminaliteten fortsætter, forsikrer justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Foto: Rumle Skafte

Minister forsikrer: Bandepakken kan stadig ramme eks-medlemmer af Black Army

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiets fynske retsordfører Trine Bramsen bad justitsministeren redegøre for, om bandepakkens redskaber fortsat kan bruges mod personkredsen fra Black Army, der har lagt rygmærkerne. Det kan de, forsikrer Søren Pape Poulsen (K) nu.

Det kan godt være, at bandegrupperingen Black Army har nedlagt sig selv, afleveret nøglerne til huset på Nyborgvej og smidt rygmærkerne. Men de tidligere medlemmer af grupperingen med rødder i Vollsmose slipper ikke for værktøjerne i bandepakken.

Det forsikrer justitsminister Søren Pape Poulsen (K) Folketingets retsudvalg om:

"Som 'grupper' anses ikke kun formaliserede grupper med en fast struktur og rollefordeling medlemmerne imellem, et fast tilholdssted og navn eller lignende. De relevante lovbestemmelser omfatter også mere løse grupperinger, hvis gruppen dog virker med fælles sigte eller mål og/eller har et fast reaktionsmønster i bestemte situationer," lyder det i et skriftligt svar.

Ministeren slår desuden fast, at det afgørende er en persons tilknytning til en grupper personer, der sammen står bag omfattende og alvorlig kriminalitet. Og ikke, hvordan gruppen betegner sig selv, eller om gruppen bærer rygmærker.

Frygtede hul i lovgivningen

Det var den socialdemokratiske retsordfører Trine Bramsen, der i oktober bad ministeren redegøre for lovgivningen, efter Black Army eftersigende opløste sig selv.

- Når vi fra Odense hører, at Black Army ikke længere kalder sig Black Army og har afleveret alle rygmærker, er det utroligt vigtigt, at lovgivningen stadig rammer dem. Jeg har jo stillet spørgsmålene til ministeren for at være sikker på, at politiet har de redskaber, de skal bruge, udtalte det fynske folketingsmedlem dengang.

Trine Bramsen sagde ved samme lejlighed, at hun tvivlede på, at bandemedlemmernes stop var reelt. Ifølge retsordføreren handlede det sandsynligvis i stedet om, at Black Army forsøgte at finde huller i lovgivningen.

- Jeg har ingen tiltro til, at hele banden i Black Army er på vej ud af kriminalitet. De prøver at lege med systemet og lovgivningen.

Hun understregede dog, at de kriminelle skulle have fuld støtte, hvis hensigten reelt var at komme ud af kriminaliteten - men støtten skulle ledsages af et kritisk blik og masser af kontroller.

Politiet holder fortsat øje

Heller ikke Fyns Politi er sikre på, at Black Armys medlemmer har lagt deres kriminelle karrierer på hylden:

- Det ville da være fantastisk, hvis bandemedlemmerne holder op med at begå kriminalitet, men vi holder dog stadig øje med de pågældende nu tidligere medlemmer af Black Army, og det vil vi gøre på samme niveau som hidtil. Vi letter ikke trykket, udtalte politidirektør hos Fyns Politi Kit Claudi Grøn-Iversen.

Også Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel tager sine forholdsregler:

- Det er jo dejligt at slippe for at se deres rygmærker i gadebilledet, for det ved jeg har skabt utryghed. Men jeg vil vælge at holde øje med deres kriminalitet og se, at den forsvinder, før jeg føler mig helt sikker, sagde han i starten af oktober.

Black Army blev oprettet i sommeren 2013 og spredte sig fra Odense til blandt andet Aarhus, Herning og Næstved.

Minister forsikrer: Bandepakken kan stadig ramme eks-medlemmer af Black Army

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce