Vælgerne mener, at Birthe Rønn har tacklet EU's pres på udlændingepolitikken dårligt. Europaudvalget vil undersøge regeringens oplysninger om omstridt direktiv.
Vælgerne er tilbøjelige til at give integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) skylden for udlændingesagen. Et stort flertal af vælgerne mener, at hun har gjort et dårligt stykke arbejde for at bremse EU's pres på dansk udlændingelovgivning.

Hele 61 procent mener, at Rønn Hornbech har tacklet sagen dårligt eller overvejende dårligt, viser en meningsmåling i Berlingske Tidende.

Et klart flertal mener, at dansk udlændingepolitik nu er kuldsejlet, viser undersøgelsen, hvor 37 procent også svarer, at de er blevet mere skeptiske over for det europæiske samarbejde efter EF-Domstolens underkendelse af de danske regler om familiesammenføring.

Birthe Rønn Hornbech og regeringen kom også under beskydning tirsdag i Europaudvalget i Folketinget, da den socialdemokratiske EU-ordfører Svend Auken under et samråd anklagede regeringen for at have nedtonet risikoen for det pres, som EU nu lægger på Danmarks udlændingepolitik ved at ændre formuleringer i et EU-direktiv.

Mere om emnet

Se alle

Rønn: 24-års-reglen virker

Rønn afviser kilometereftersyn

Rønn afviser kilometereftersyn

K rykker for løsning fra Rønn