Minister angriber Islamisk Trossamfund


Minister angriber Islamisk Trossamfund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Muslimer takker nej til møde med Inger Støjberg, fordi hun ikke vil snakke om racisme på arbejdsmarkedet. Hun mener, at trossamfund modarbejder integration.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Inger Støjberg (V) anklager Det Islamiske Trossamfund for at modarbejde integrationen i Danmark. Anklagen kommer, efter, at Islamisk Trossamfund har takket nej til at få besøg af Inger Støjberg, fordi hun under besøget kun vil tale om ligestilling, men ikke om de problemer - med blandt andet skjult racisme - muslimer møder på arbejdsmarkedet.

- Det her viser tydeligt, at man ikke er interesseret i at gøre noget ved de massive problemer, som der jo er omkring social og kulturel kontrol, som gør at en del indvandrerkvinder er underkastet normer, der indskrænker deres frie valg. Når vi kigger på tallene, så kan vi se, at langt de fleste indvandrere er dygtige til at integrere sig i det danske samfund og komme ud på arbejdsmarkedet. At vi så har en organisation som den her - der trækker i den anden retning - er en skam, siger beskæftigelses- og ligestillingsministeren.

Inger Støjberg havde inviteret sig selv på besøg hos Islamisk Trossamfund i forbindelse med efterårets kampagne om ligestilling mellem kønnene. Men trossamfundet mener, at besøget også er en kærkommen lejlighed til at drøfte andre problemer.

Selv om beskæftigelses- og ligestillingsministeren understreger, at hun ikke har "problemer med at diskutere andet med Islamisk Trossamfund end ligestilling", så har hun dog ikke tænkt sig at møde op for netop at drøfte beskæftigelsespolitik.

- Jeg er ikke sikker på, at der er grundlag for videre debat. Jeg kan jo se, at mens et stigende antal indvandrere integrerer sig - og kommer ud på arbejdsmarkedet - så er det jo tydeligt, at den her organisation åbenbart ledes af personer, der har et tvivlsomt forhold til ligestilling og et tvivlsomt forhold til hele debatten omkring ligestilling, siger Inger Støjberg.

Minister angriber Islamisk Trossamfund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce