Minister afviser bande-forbud

Foto: Jens Dresling/POLFOTO/Arkiv

Minister afviser bande-forbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idéen er god nok, men det er ikke umiddelbart muligt at forbyde bander og rockergrupper, siger justitsministeren, efter Dansk Folkeparti har foreslået det.

- Det er da et charmerende forslag, men jeg tror bare ikke, at det har nogen gang på jorden.

Sådan reagerer justitsminister Brian Mikkelsen på Dansk Folkepartis forslag om at bruge grundloven til at opløse Hells Angels, Bandidos og de kendte indvandrerbander.

- Rigsadvokaten har jo i flere omgange undersøgt, om det er muligt at forbyde foreningen Hizb-ut-Tahrir, og det har han ikke fundet. Derfor er det nok tvivlsomt, at det vil gøre sig gældende med hensyn til rockerne og indvandrerbanderne, siger Brian Mikkelsen, der ikke på nuværende tidspunkt vil aktivere Rigsadvokaten i sagen.

- Men jeg vil da løbende vurdere situationen, hvis tingene ændrer sig, siger han.

Ifølge paragraf 78 i grundloven kan "foreninger, der virker ved eller søger at opnå deres mål ved vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende", opløses ved dom.

Under krigen mellem Hells Angels og Bandidos i slutningen af halvfemserne forsøgte politikerne også at få rockergrupperne forbudt med henvisning til grundlovens paragraf 78, men det mislykkedes.

Minister afviser bande-forbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce