Minister: Vi får flertal for 2020-planen


Minister: Vi får flertal for 2020-planen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brian Mikkelsen er overbevist om, at der vil være flertal for regeringens pakker i kølvandet på 2020-aftalen.

Det bliver ikke noget problem for regeringen at skaffe flertal for de forskellige pakker, man har fremlagt i forlængelse med 2020-planen.

Sådan lyder vurderingen fra økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), efter at Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen har valgt at forlade forhandlingerne.

Socialdemokraterne har nemlig meldt ud, at de er positive over for regeringens tryghedspakke og for grænseaftalen, og dermed er flertallet hjemme, mener Brian Mikkelsen:

- Et flertal er et flertal, og Socialdemokraterne må jo holde fast i, at de støtter flere grænsetoldere, og at de støtter tryghedspakken. Jeg vil gerne se dem stemme imod de pakker i salen, efter de har sagt, de støtter dem, siger Brian Mikkelsen.

Regeringen har i forvejen flertal med Dansk Folkeparti og De Radikale om den helt centrale aftale - den såkaldte tilbagetrækningsreform - som betyder forringelse af efterlønnen og en fremrykning af en højere folkepensionsalder.

Nu fortsætter forhandlingerne om en sundhedspakke og en vækstpakke. Heller ikke her vil regeringen få problemer med at finde et flertal, siger Brian Mikkelsen.

- Det er gode ting, vi gør. Vi forbedrer kræftindsatsen, vi forbedre indsatsen i udkantsområder. Det får vi flertal for. Og vækstpakken vil sparke gang i erhvervslivet. Det får vi også flertal for i løbet af få dage, siger Brian Mikkelsen.

Han vil ikke bekræfte, at regeringen allerede forhandler med løsgængeren Pia Christmas-Møller.

- Nu har vi nogle sonderinger, og jeg har en dialog i gang med forskellige parter, siger Brian Mikkelsen.

Minister: Vi får flertal for 2020-planen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce