På Odenses vegne er børne- og socialminister Mai Mercado (K) enormt glad for, at Socialstyrelsen senere på året er fuldt udflyttet til Odense.Men ministeren erkender, at viden kan gå tabt, hvis styrelsens medarbejdere ikke vil med til provinsen.

Som en konsekvens af regeringens beslutning om udflytning af statslige arbejdspladser vil samtlige medarbejdere i Socialstyrelsen inden årets udgang have deres arbejdsplads i Odense. Styrelsen har allerede en base i Odense, men i alt 195 job flytter fra København til Odense i forbindelse med den fulde udflytning fra hovedstaden til Fyn.

Mandag var ministeren i Odense for at tage del i indvielsen af nogle nye lokaliteter på Edisonvej 1, som kommer til at huse en del af Socialstyrelsen.

- Jeg er enormt glad på Odenses vegne. Der er masser af nye fynske arbejdspladser i det her, og udflytningen giver store muligheder for eksempelvis Syddansk Universitet og University College Lillebælt, siger ministeren.

Samlingen giver studerende og nyuddannede i Odense flere muligheder for at bruge eller bygge på deres uddannelse. Socialstyrelsen vil være en af de største statslige arbejdspladser på Fyn, og her vil medarbejdere blandt andet kunne få erfaring med ministerbetjening og politisk arbejde.

Kompetencer kan gå tabt

I forbindelse udflytningen af statslige arbejdspladser fra hovedstaden er det ofte blevet fremført, at de statslige arbejdspladser mister viden og erfaring, når kompetente medarbejdere afviser at fortsætte deres arbejde uden for hovedstaden.

- Jeg kan selvfølgelig ikke udelukke, at der vil være medarbejdere i Socialstyrelsen, som ikke ønsker at flytte med fra København til Odense. Dermed er der da risiko for tab af viden. Men skal der besættes ledige stillinger, er jeg helt overbevist om, at der er kvalificeret arbejdskraft at få på Fyn. Og det at Socialstyrelsen nu fremover kun skal være på en adresse vil i mine øjne give en synergi, der vil opveje det, som kan gå tabt, hvis medarbejdere siger op og ikke vil flytte med til Odense.

En af Socialstyrelsens hovedopgaver er at tilvejebringe ny socialfaglig viden og få denne videre til borgere, kommuner og regioner. En anden væsentlig opgave er at få sikret, at den socialpolitik, der vedtages på Christiansborg, bliver ført ud i praksis.

Foruden adressen på Edisonvej vil Socialstyrelsen også have til huse på to andre adresser i Odense.

  • Schmidt_Sander_(2015)_001

    Af:

    Som nyhedschef er det mit job at igangsætte og prioritere de historier, som vi bringer på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. En sjælden gang imellem får jeg også tid til at komme lidt til tasterne. Jeg er uddannet som journalist i 2000 og har arbejdet som lokal- og nyhedsjournalist frem til foråret 2015, hvor jeg blev nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende. 1. september 2016 tiltrådte jeg jobbet som nyhedschef sammen med to andre kolleger i huset.