Minister: Muligheder i weekendfængsel

Den ideelle straf til 15-18-årige kriminelle vil være at sende dem i fængsel en lang række weekender i træk, mener politidirektør Hanne Bech Hansen.
Foto: Jesper Dall/POLFOTO

Minister: Muligheder i weekendfængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lene Espersen er positiv over for at sætte unge kriminelle i weekendfængel

Unge kriminelle skal bruge weekenden i fængsel i stedet for at feste. På den måde mærker de konsekvenser fra samfundet samtidig med, at de kan passe uddannelse og arbejde. Forslaget kommer fra Københavns politidirektør, Hanne Bech Hansen, i en ny bog, og justitsminister Lene Espersen (K) finder forslaget spændende.

- Jeg tror, at der i forhold til en bestemt gruppe af unge kunne være en idé i at sige, at vi sætter os på jeres weekend for at få dem til at tænke sig om og måske ændre adfærd. Det skal være en mellemting mellem de blidere sanktioner og rigtig fængsel, som skal reserveres til alvorlig kriminalitet, siger Lene Espersen.

Ritt bakker op

Hanne Bech Hansens forslag får også opbakning fra Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard (S), som mener, at det kan få en positiv indflydelse for hovedstaden.

- Unge lovovertrædere vil på den ene side blive ramt på deres socialliv og vil blive holdt væk fra det natteliv, hvor der er for meget vold. På den anden side vil overtræderne kunne passe arbejde eller uddannelse, og det er jo i alles interesse. Jeg håber, at Folketinget vil arbejde seriøst med forslaget, for jeg tror, at det kunne være et godt nyt initiativ, der vil kunne hjælpe en by som København med at få et bedre og sikrere natteliv, siger Ritt Bjerregaard.

Kommission på sagen

Ministeren har nedsat en Ungdomskommission, der skal se på tiltag over for ungdomskriminalitet. Lene Espersen siger, at tankerne om weekendfængsler er en del af kommissionens arbejde.

- Det er noget, man ser seriøst på i ungdomskommissionen, og det er jeg enig i, siger justitsministeren.

To modeller

Lene Espersen siger, at weekendafsoning undersøges i to modeller. Én i fængsel og én med elektroniske fodlænker, hvor de unge kriminelle ikke må gå uden for hjemmet i weekenden.

- Nogen vil sige, at det er en uhensigtsmæssigt måde at bruge Kriminalforsorgens ressourcer på, hvis fængselsceller kun skal bruges i weekenden. Et andet forslag er derfor fodlænker. Så de sidder hjemme hos deres mor og far og ikke kan komme nogen steder. Det lægger ikke beslag på fængsler, men nogen vil også opleve det som en stor straf at skulle blive hjemme, siger Lene Espersen.

Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Venstre bakker også op om idéen.

(ritzau)

Minister: Muligheder i weekendfængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce