Minister: Grøn Vækst er i balance


Minister: Grøn Vækst er i balance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødevareministeren kalder regeringens plan for Grøn Vækst en glimrende balance mellem en meget stor landbrugsproduktion og de nødvendige hensyn til naturen.

Regeringens længe ventede udspil Grøn Vækst, som præsenteres torsdag, indfrier ifølge fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) fuldt ud målet om visionært at balancere landbrugets udvikling med hensynet til miljø, natur og klima.

Friere produktions- og ejerformer er sammen med lempelserne i jordskatterne noget af den medicin, der skal få landbruget til at sluge de mere bitre piller i form af nye afgifter på sprøjtemidler og skrappere kvælstofgrænser.

- Vi lever fuldt ud op til ambitionerne om at beskytte naturen og samtidig sikre gode vækstmuligheder for landbruget. Det er et erhverv, der har afgørende betydning for Danmarks velstand med 15 pct. af eksporten og 150.000 arbejdspladser i fødevareindustrien. Derfor er det vigtigt både at bevare produktionen og arbejdspladserne uden at svigte miljøet, siger fødevareministeren til Ritzau.

Det centrale er ifølge fødevareministeren, at det er lykkedes at finde synergieffekter, hvor tingene spiller sammen til gavn for alle parter. Et eksempel er regeringens nye mål om, at 40 procent af husdyrgødningen i 2020 skal bruges i biogasanlæg mod i dag kun fem procent.

- Vi tror på en stor landbrugsproduktion, mens vi tager varer på naturen. Så kan vi sparke en masse biogasanlæg i gang rundt omkring, hvor vi udnytter husdyrgødningen til energiformål, så løser vi én gang miljøproblemer med gylle og kvælstof samt klimaproblemer. Samtidig sikrer vi billig energi og giver nye muligheder for øget husdyrproduktion. Det er den slags løsninger, vi skal videre med. Hidtil har vi ikke satset nok på biogas, siger Eva Kjer Hansen.

Minister: Grøn Vækst er i balance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce