Minister: Giv skattesvindlere strafrabat


Minister: Giv skattesvindlere strafrabat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skatteminister Kristian Jensen vil tage kontroversielle midler i brug for at komme skattesvindel til livs: Drop fængselsstraffen og giv rabat på bøden.

Meld dig som skattesvindler og slip for fængsel samt få rabat på bøden. Sådan lyder det kontroversielle forslag fra skatteminister Kristian Jensen (V), der på den måde vil sikre, at flere skattekroner ender i statskassen.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vi må se på, om det ikke er rimeligt at slække på straffen, hvis det kan få flere skattekroner tilbage i statskassen, siger Kristian Jensen.

Ministeren har ikke lagt sig fast på en konkret model, men han åbner for at droppe fængselsstraffen for skattesvig.

- Det er i højere grad fængselsspørgsmålet end pengene, der er relevant for dem, der ønsker at rydde op i deres kriminelle forhold, siger Kristian Jensen, der onsdag havde indkaldt partiernes skatteordførere for at diskutere spørgsmålet.

Groft skattesvig straffes i dag med op til fire års fængsel samt en bøde på 100 procent af beløbet.

Idéen om strafrabat får en positiv modtagelse hos flere af Folketingets partier. Både Dansk Folkeparti og De Konservative nikker ja, mens SF's skatteordfører, Jesper Petersen, vil koble forslaget sammen med, at Danmark også selv skal købe stjålne oplysninger om skattesnyderne i udlandet.

- En kombination af de to ordninger tror jeg vil være meget effektiv til at finde og straffe nogle af de skattesnydere, der har snydt deres medborgere. Erfaringer fra Norge og Italien viser, at der er store beløb at hente, siger Jesper Petersen til Jyllands-Posten.

Socialdemokratiets skatteordfører, Nick Hækkerup, er dog ikke ligeså lun på forslaget.

- Det er svært for os at finde sympati for amnesti til skattesnydere, for det vil blive brugt til dem, der lever på samfundets champagneside. Men vi møder selvfølgelig op til mødet, siger han.

Minister: Giv skattesvindlere strafrabat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce