Millioner til børnesundhed


Millioner til børnesundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SUNDT: Amtet satser fem millioner på storstilet projekt om børnesundhed

Et storstilet projekt for fynske børns sundhed kommer til at koste amtet 3,5 million mere end forventet, men politikerne i forebyggelses- og sundhedsudvalget er klar til at dykke dybt i kassen efter de ekstra penge.

- Gode og dårlige vaner bliver grundlagt tidligt, så vi har valgt at satse på det her projekt, siger formanden for udvalget, Bo Libergren.

De ekstra millioner skal lukke hullet efter regeringens rundbarbering af råd og nævn, som lukkede Børnekostpuljen.

Puljen skulle have dækket knap fem millioner ud af et samlet budget på 8,3 millioner, mens Sundhedsministeriet giver to millioner.

Så da regeringen rev puljechecken i stykker, måtte embedsmændene i gang med at skære i projektet, som skal give børnene lyst til at spise mere frugt, grønt og brød og til at gå udenfor i frikvartererne, samtidig med at forældrene får øjnene op for, hvor vigtigt det er.

Så nu kommer projektet til at løbe to et halvt år i stedet for tre, en medarbejder er skåret væk og et seminar udgår, så det samlede budget er nu 6, 9 millioner kroner.

Politikerne skal altså finde knap fem millioner i alt over de næste tre år i stedet for de 1,5 million, de oprindeligt havde regnet med. Forebyggelsesbudgettet i Fyns Amt er omkring 12 millioner kroner årligt.

- Der er en stor interesse for børns sundhed i udvalget, og det er et af vores kerneområder. Desuden havde embedsmændene allerede lagt et stor stykke arbejde i udarbejdelsen af projektet, begrunder formanden.

Millioner til børnesundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce