Energi Fyns to fonde har onsdag uddelt mere end 2,4 millioner kroner til 26 forskellige projekter rundt om på øen. Alt fra H.C. Andersen Paraden til udviklingsprojekter på SDU er blandt modtagerne.

Energi Fyn sender ikke kun strøm og nu snart naturgas ud til fynboerne. Det fynske energiselskab har to fonde, som hvert år investerer store summer i forskellige projekter, som skal drive Fyn fremad.

For 13. år i træk uddelte fondene Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond onsdag penge til i alt 26 af de mange projekter, som har søgt støtte hos fondene. Mere end 2.4 millioner kroner blev uddelt.

De største pengeposer blev uddelt via Energi Fyns Udviklingsfond, som støtter projekter inden for energiudvikling og tekniske løsninger. Fem projekter skal dele godt en million kroner.

Flest penge var der til Hartvigsen & Ko, som har fået 300.000 kroner til udvikling af en mobil, talestyret tilskæringsrobot, som er tænkt at skulle gøre tjeneste i byggebranchen.

Institut for Fødevarer i Årslev får 200.000 kroner til at undersøge, om det kan lade sig gøre at få visse del af LED-lys til at skabe endnu mere smag i krydderurter.

Firmaet Mud2Green er tildelt 200.000 kroner til at udvikle et anlæg, som skal rense og separere de farlige stoffer i mudder, som er blevet boret op af jorden.

To projekter fra SDU er de resterende modtagere af penge fra udviklingsfonden. Biologisk Institut og Mærsk Mckinney Møller Instituttet får henholdsvis 130.000 og godt 177.000 kroner til projekter, der begge har med droner at gøre.

Støtten rammer vidt og bredt

Flest penge til uddeling har der i år været i Energi Fyns Almene Fond, der har sendt små 1,5 millioner kroner i retning af 21 forskellige projekter rundt om på Fyn. Fonden støtter kulturelle, turistmæssige og sundhedsmæssige projekter, der har bred offentlig appel og interesse. Viften af modtager er bred og varieret. Både med hensyn til de enkelte projekters emner og deres geografiske placering. Og støtten varierer fra 20.000 kroner og på til 191.000 kroner, som Det Fynske Dyrskue får til en renovering af en pavillon på dyrskuet i Odense.

Blandt rækken af støttede projekter kan nævnes, at Den Fynske Opera får 150.000 kroner til udskiftning til udskiftning i operaens teatersal, mens Danmarks Kartoffelmuseum på Nordfyn får 26.000 kroner til renovering af det lille museum og til markedsføring af stedet.

Det nye veteranhjem i Odense får 100.000 kroner til at anlægge "Veteranernes have", mens H.C. Andersen Paraden får 75.000 kroner, som skal bruges på at udvikle og fremtidssikre paradens scene, som i forbindelse med omdannelsen af indre Odense by flyttes permanent til Eventyrhaven.

Fyn bobler af gode ideer

Energi Fyns administrerende direktør Bent Agerholm glæder sig over endnu en veloverstået uddeling af fondspenge:

- Projekterne har alle det til fælles, at de medvirker til at skabe glæde, gavn og udvikling for Fyn og fynboerne, fortæller Bent Agerholm.

Energi Fyns to fonde blev stiftet i 2005 med det formål at medvirke til at udvikle Fyn. Fondene har siden da uddelt fondsmidler til tæt på 200 forskellige projekter på hele Fyn.

- Fyn bobler af gode ideer, gejst og engagement. Og at dømme ud fra antal af ansøgninger, som fondene har modtaget siden etableringen, så er de gode ideer ikke blevet mindre med årene. Snarere tværtimod. Som fynboernes energiselskab betyder det meget for os, at vi med vores to fonde kan støtte projekter til gavn for fynboerne og udviklingen på Fyn, siger Bent Agerholm.

De to fonde har hver deres bestyrelser, der begge har Energi Fyns bestyrelsesformand Søren Thorsager som formand. Blandt øvrige medlemmer i de to fondsbestyrelser kan nævnes SDU-rektor Henrik Dam, borgmester Morten Andersen (V) fra Nordfyns Kommune samt Jytte Reinholdt, som er formand for Fynsk Erhverv.

  • Schmidt_Sander_(2015)_001

    Af:

    Som nyhedschef er det mit job at igangsætte og prioritere de historier, som vi bringer på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. En sjælden gang imellem får jeg også tid til at komme lidt til tasterne. Jeg er uddannet som journalist i 2000 og har arbejdet som lokal- og nyhedsjournalist frem til foråret 2015, hvor jeg blev nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende. 1. september 2016 tiltrådte jeg jobbet som nyhedschef sammen med to andre kolleger i huset.

Mere om emnet

Se alle
Win-win for Energi Fyn: Tjener gode penge og har landets mest tilfredse el-kunder

Win-win for Energi Fyn: Tjener gode penge og har landets mest tilfredse el-kunder

Stor fynsk energiaftale: Energi Fyn køber 60.000 gaskunder

Stor fynsk energiaftale: Energi Fyn køber 60.000 gaskunder