Milliard skal hjælpe danskere der er truet af ledighed


Milliard skal hjælpe danskere der er truet af ledighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftale giver en milliard til efteruddannelse af blandt andet ufaglærte, der skal løftes til faglært niveau.

Hvis der skal skabes nye job i Danmark, så kræver det en veluddannet arbejdsstyrke. Derfor afsætter regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative én milliard kroner af til voksen- og efteruddannelse.

Det fremgår af aftalen om første del af vækstplanen, som faldt på plads efter forhandlinger i Finansministeriet søndag aften.

- Vedligeholdelse og videreudvikling af medarbejdernes kompetencer er et vigtigt element i at fastholde produktion og arbejdspladser i Danmark, skriver parterne i aftalen.

Den betyder, at der i perioden fra 2014 til 2017 vil blive investeret i uddannelse, der kan hjælpe medarbejderne til at øge produktiviteten.

Konkret skal flere ufaglærte voksne løftes til faglært niveau. Det skal ifølge parterne samtidig sikre de ufaglærte danskere mod arbejdsløshed i takt med at deres arbejdspladser flytter til udlandet.

Flere faglærte skal løftes til videregående niveau, så de kan indgå i virksomhederne på nye pladser.

Parterne lægger også op til at se på, hvordan midlerne i AMU-systemet kan bruges mere effektivt.

- Aftaleparterne noterer sig, at regeringen sammen med arbejdsmarkedets parter vil igangsætte et fælles arbejde om anbefalinger til et uddannelsesløft, der skal forbedre produktivitet og vækst i Danmark, hedder det i aftalen.

Samlet set baner den vej for en bedre uddannet arbejdsstyrke, og det har stor betydningen for muligheden for at skabe job, lyder det fra De Radikales finansordfører, Sofie Carsten Nielsen.

- Det er afgørende, at vi med aftalen hjælper den private jobskabelse på vej, for krisen har netop kostet private arbejdspladser. Hvis det skal lykkes os at få gang i væksten igen, er jobskabelsen i den private sektor nøglen, siger Sofie Carsten Nielsen.

Milliard skal hjælpe danskere der er truet af ledighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce